January 25, 2022

Veerkrachtig WCR (zo) stelt in de tweede helft orde op zaken bij Hermes DVS

SCHIEDAM – WCR (zo) heeft afgelopen zondag een belangrijke overwinning geboekt op Hermes DVS. Na een pover eerste bedrijf, wat resulteerde in een 2-0 ruststand, werd deze na een betere tweede helft omgebogen tot een 2-4 zege. Mitchel Keikes (strafschop), Jeremy van der Ent (tweemaal) en Giovanni Delgado scoorden namens de bezoekers

Zoals gezegd duurde het even voor de Rhoonse formatie op gang kwam. In de beginfase kwam WCR vaak net een stap te laat. Toch was het een lange peer naar voren die tot de openingstreffer zou leiden: 1-0. Niet veel later reageerde de thuisploeg attenter op een rebound bij Giovanni Hagendoorn en liepen de Schiedammers uit naar 2-0. Hagendoorn voorkwam met een fraaie redding dat de 3-0 ook nog viel, terwijl Frank Weeda aan de andere kant ternauwernood van het score kon worden afgehouden.

Evenals bij RCD greep trainer Henri van Zeist nog voor rust in met het inbrengen van Wesley van Lit. WCR leek voor de theepauze een strafschop te krijgen, toen Giovanni Delgado in het zestienmetergebied onderuit werd geschoffeld. Kort na rust kwam de penalty alsnog, toen Hermes voor een lichter vergrijp op invaller Arthur Movsesjan wel werd bestraft. Mitchel Keikes schoot de belangrijke aansluitingstreffer binnen, waarna WCR bloed rook.

Na een knappe actie van Keikes op het middenveld belandde de bal uiteindelijk bij Jeremy van der Ent, die in de korte hoek raak mikte. Vervolgens moesten de gastheren met tien man verder, nadat de rechtsback wegens natrappen richting de kleedkamers mocht vertrekken. Een verdedigend sterke actie van Jerrel Paskald zou de aanleiding zijn van de 2-3, waarna het doek voor Hermes sloot met de 2-4 (Van der Ent en Delgado troffen doel).

Bij WCR viel Jeffrey van Veen in de slotfase nog in. De jongeling was zwaar bestraft na een onschuldige rode kaart in de derde wedstrijd en was eindelijk weer speelgerechtigd. Lang speelde hij niet samen met broer Kevin van Veen, daar laatstgenoemde ietwat enthousiast doorgleed op zijn tegenstander met al geel op zak en dus ook met rood kon inrukken.

Door de overwinning klimmen de Geel-Blauwen eindelijk weer wat op de lijst, maar staan ze nog lang niet waar ze willen. Het komende weekend staat er geen competitievoetbal voor de boeg, wel wordt er hoogstwaarschijnlijk vriendschappelijk aangetreden tegen het selectie elftal van CVV Zwervers. Bij de formatie uit Capelle aan den IJssel maakt WCR-icoon Ruud Heijser deel uit van de technische staf. Een week later neemt WCR het in eigen huis om 14:00 uur op tegen DHZ.

WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink was ter plaatse en maakte de mooie fotoreportage.

Klik HIER voor de complete reportage.

hermeswcr1161016

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.