WCR walst in tweede helft over Rockanje heen.

Op Sportpark Drenkeling werd jl. zaterdag de wedstrijd Rockanje 1 – WCR Za 1 gespeeld. Onder zomerse omstandigheden was het Rockanje dat nog opgesalgen als gastheer optrad. Na een ruststand van 3-1 eindigde de wedstrijd in 3-6 voor WCR.

De wedstrijd kende van beide zijden een matig eerste kwartier waarin niet goed gevoetbald werd. Toch was het Rockanje dat bij de eerste de beste gelegenheid zwak ingrijpen van de WCR verdediging in de 2e minuut direct een voorsprong nam door Muhammed Baydar. WCR was even zoekende maar wist al in de 16e minuut door attent reageren van Yasinne Bendidi de 1-1 op het scorebord te zetten. De wedstrijd golfde op en neer waarbij het Rockanje was dat op de counter loerde. WCR begon beter te voetballen maar door goed doorzetten van Sven Groenenboom was het Rockanje dat in de 29e minuut toch weer op voorsprong kwam. Snel hierna was het Vincent Boer van WCR die een niet te missen kans onbenut liet. Het zat WCR niet mee toen een kopbal de kruising trof en net toen iedereen aan de thee begon te denken was het in de 44e minuut de zeer snelle Muhammed Baydar die met een messcherpe counter Rockanje op een 3-1 voorsprong zette. In een gelijk opgaande wedstrijd gaf dit een verkeerd beeld van de wedstrijd.

wcrnieuws

Na de rust een oppermatig WCR dat werkelijk over Rockanje heen walste hoewel ook Rockanje kansen kreeg. Het duurde tot de 52e minuut alvorens WCR iets aan de achterstand terug deed. Vanaf de rechterkant kwam Keven de Jager naar binnen en schoot de bal fantastisch in de verre hoek en gaf doelman René van der Meiden het nakijken 3-2. WCR wilde meer en het duurde niet lang alvorens de 3-3 kon worden genoteerd. Het was Brandon Eschmeijer die in de 58e minuut het voorbeeld van zijn aanvoerder volgde door de bal ook in de verre hoek te plaatsen. Rockanje wist niet wat er gebeurde en wankelde. Het kon niet uitblijven en het was in de 65e minuut dat Vincent Boer met een harde kopbal, na een voorzet vanaf de rechterkant, de 3-4 op het scorebord liet noteren. Eigenlijk was de wedstrijd toen al gespeeld. Kansen waren er nog wel voor beide partijen maar troffen geen doel tot de 88e minuut. Wederom was het Brandon Eschmeijer die zich een buitenkansje niet liet ontnemen en de 3-5 binnen schoot. Nog was de koek niet op. Diep in blessuretijd werd het zelfs 3-6. Na een terugspeelbal die door de doelman van Rockanje verkeerd werd behandeld kon deze niet anders dan hem met de hand tegenhouden. Gevolg, een vrijetrap op zo goed als de doellijn voor WCR. Hoe je zo’n klusje moet oplossen lieten de mannen zien. De bal werd kort opzij gelegd en het was Goger Geerling die de bal snoeihard hoog tegen de touwen joeg. PSV kan hiervan leren. Al met al een dik verdiende overwinning voor de mannen van trainer Ronald van der Zalm in een sportieve wedstrijd onder leiding van een uitstekende scheidsrechter de heer Groeneveld uit H. Ido Ambacht. Koploper Rockanje kreeg de eerste nederlaag te verwerken en zag het aantal tegendoelpunten verdubbeld. Aanstaande week staat voor WCR om 14.30 uur de thuiswedstrijd tegen Zwartewaal op het programma.

 

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Rouwkaart Cor van Overbeek Rouwkaart Cor van Overbeek
WCR verliest wederom één van haar iconen WCR verliest wederom één van haar iconen
Carnaval bij WCR Carnaval bij WCR
Uitnodiging nieuwjaarsreceptie Uitnodiging nieuwjaarsreceptie

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.