WCR (zo) herstelt zich met ruime overwinning op Maasstad Tediro

RHOON – WCR (zo) heeft na de verliespartij bij Meeuwenplaat de draad weer goed opgepakt door thuis met 7-2 te winnen van Maasstad Tediro. Vanwege blessures en schorsingen waren de bezoekers niet in optimale doen en met name Frank Weeda wist daarvan te profiteren. De werklustige spits stond driemaal goed gepositioneerd en was met zijn hattrick een van de gevierde spelers van WCR.

De technische staf van de Rhoonse formatie was flink uitgedund, daar trainer Henri van Zeist verplichtingen had met werk, assistent-trainer Jan de Groote op een welverdiende vakantie was en verzorgster Miriam Padmos eveneens afwezig was. Dit betekende het debuut als hoofdtrainer voor Erik de Graaf, die daarnaast op de herstellende Sven van Deelen – zelf op de goede weg terug – kon rekenen in de rol van verzorger.

wcrmaasstad

WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink was er bij voor de fotoreportage.

Klik HIER voor de foto’s

De Geel-Blauwen speelden met veel druk naar voren en het wachten leek op de openingstreffer van de thuisploeg. Uit het niets was het Maasstad Tediro dat na een lange inworp en twee kopballen pardoes op 0-1 kon komen. De Rotterdammers, met oud-gedienden Mike Correia (basis) en Leandro Cardoso (herstellende van een oogoperatie), (normaliter) in de gelederen, konden echter niet voorkomen dat WCR met een ‘aanval uit het boekje’ op gelijke hoogte kwam. Een combinatie tussen Jeremy van der Ent en Kevin de Groote bracht de bal voor het doel, waar Frank Weeda de bal binnen prikte.

Even later was het wederom Weeda die na goed druk zetten en enig fortuin – de doelman miste dankzij een polletje het leder – het laatste zetje gaf: 2-1. Op slag van rust was het tweede (ditmaal van richting veranderde) schot op doel van de bezoekers weer raak en werd er met 2-2 gepauzeerd.

WCR liet zich niet van de wijs brengen en zoals besproken tijdens de theepauze werd er direct na rust gejaagd op de nieuwe voorsprong.

Het was De Groote die op de rand van het strafschopgebied raak schoot voor de 3-2. Wesley van Lit maakte kort daarna de 4-2, waarna de wedstrijd gespeeld was. Tien minuten voor tijd werd Jeffrey Borges Querido nog in de ploeg gebracht. De buitenspeler verhuist aanstonds definitief naar Londen en dus was dit zijn voorlopig laatste wedstrijd voor WCR. Binnen twee minuten raasde hij aan de rechterflank langs meerdere tegenstanders om op de achterlijn Weeda te bedienen: 6-2.

Het slotakkoord was voor Mitchel Keikes, die een strafschop onberispelijk binnenschoot. In de komende speelronde gaat WCR op bezoek bij Blijdorp, waar om 14:30 uur zal worden afgetrapt.

 

 

 

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Jeugdwedstrijden Sv WCR, zaterdag 16 februari 2019 Jeugdwedstrijden Sv WCR, zaterdag 16 februari 2019
Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019, Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019,
Fotoreportage WCR 1 zaterdag-Zinkwegse Boys Fotoreportage WCR 1 zaterdag-Zinkwegse Boys
Vriendschappelijk Poortugaal-WCR 1 zondag Vriendschappelijk Poortugaal-WCR 1 zondag

Leave a Reply

Submit Comment

© 7942 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.