December 2, 2022

WCR (zo) in eigen huis te sterk voor koploper Slikkerveer

RHOON – WCR (zo) heeft zichzelf afgelopen weekend een goede dienst bewezen door met 2-1 te winnen van Slikkerveer. In een spannend duel waren Wesley van Lit en Frank Weeda de gevierde WCR-mannen; zij waren beiden goed voor een treffer.

Zoals afgesproken startten de Geel-Blauwen met veel druk naar voren. De bezoekers hadden het daar lastig mee. Binnen het kwartier leidde dit tot de 1-0 van Wesley van Lit, die zijn goede spel van de laatste weken beloonde door uit een scrimmage raak te schieten. Kort daarna kwam ook Jeffrey Heinen in scoringspositie. De middenvelder veroverde vlakbij het vijandige doel de bal, maar zag zijn – door een verdediger beroerde – inzet net over vliegen.

Even later leidde de eerste beste vroege voorzet van Slikkerveer tot de gelukkige 1-1 en namen de Ridderkerkers het spel over. Na de hervatting waren er kansen over en weer en kon WCR vanuit het middenveld gevaarlijk worden. Aan de andere kant was de koploper met name gevaarlijk via dode spelmomenten.

WCR-trainer wisselde in de slotfase aanvallend en dat werd beloond. Met het inbrengen van Arthur Movsesjan en Sven van Deelen had de thuisploeg wat meer stootkracht voorin en werd het dominanter in het onderscheppen van de tweede bal op het middenveld. Een van die ballen werd in  de 82ste minuut naar Movsesjan gespeeld. De aanvaller gaf een hoge voorzet op Frank Weeda, die op karakteristieke wijze – goed getimed en in de kluts met het hoofd – de Slikkerveer-goalie wist te verschalken.

wcrslikkeveer

In het restant van het treffen was er tevens een heldenrol voor Kishen Soochit. De rechtsback stond bij een hoekschop prima bij de eerste paal geposteerd en kon zo een (haast) zekere treffer tot corner verwerken. In de slotminuut kreeg Movsesjan nog een grote kans, toen arbiter Wesdorp een discutabel vlagsignaal van zijn assistent negeerde, maar de spits werd in de 1-op-1 gestuit door de doelman. Door de zege is de spanning in de 3e klasse D weer teruggekeerd. Slikkerveer bekleedt nog altijd de eerste stek, maar wordt gevolgd door AGE-GGK en WCR op respectievelijk twee en drie punten. Nummer vier RCD heeft vijf punten minder, maar heeft ook een duel minder gespeeld.

Na afloop werd Wesley van Lit verkozen tot Man van de Wedstrijd. Twee weken eerder (WCR – Maasstad Tediro, 7-2) ging die titel naar Frank Weeda.

In de komende speelronde moet WCR de prima overwinning op Slikkerveer (extra) waarde geven door een goed resultaat te boeken bij Blijdorp, waar om 14:30 wordt afgetrapt.

 

Fotoreportage van de wedstrijd WCR 1 zondag-Slikkerveer 2-1
Fotograaf Aad Kraaijenbrink

Klik HIER voor de reportage.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.