Visie van het bestuur van WCR over het kunstgrasveld (kgv)

WCR is een groot voorstander van de aanleg van een extra kunstgrasveld (kgv) op de Omloopseweg. WCR is het dan ook helemaal eens met partijen als CHU/SGP, CDA, GRR en OPA dat het kgv tegelijkertijd met het kgv van het Poortugaalse sportcomplex aangelegd had moeten worden.

Echter het besluit over dat kgv was nog niet genomen of de gemeente had weer andere plannen. Namelijk de bouw van sociale huurwoningen op 2 velden van vv Rhoon. Het bestuur van WCR heeft hier samen met het bestuur van vv Rhoon haar afkeuring over uitgesproken en 2 opties neergelegd bij de gemeente namelijk: alles of niets. D.w.z. of er wordt op een andere locatie een nieuw sportcomplex aangelegd of we blijven aan de Omloopseweg.

Het is nu aan de gemeenteraad om duidelijkheid te geven welke keuze dat wordt. Dat is ook de kern van de motie die OPA wil inbrengen namelijk duidelijkheid verkrijgen over de toekomst van het sportcomplex de Omloop. Hier staat het bestuur van WCR volledig achter. Dit omdat er binnen het bestuur van WCR plannen leven om binnen nu en een paar jaar te investeren in het gebouw van WCR.

Die kunnen de ijskast in als binnen nu en 5 jaar het sportcomplex de Omloop plaats moet maken voor de bouw van woningen. In onze ogen is het dan beter nu al een nieuwe locatie voor beide verenigingen te zoeken en aan te leggen in plaats dat er een kgv wordt aangelegd terwijl de verenigingen over 5 jaar weer zouden moeten verhuizen. Dat is verlies van gemeenschapsgeld waar de Albrandswaardse gemeenschap niet mee gediend is en beter beide verenigingen ten goede kan komen.

Het bestuur van WCR

wcrnieuws1

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

AS zondag 16 dec Wcr zo 1 – Steeds hoger 1 AS zondag 16 dec Wcr zo 1 – Steeds hoger 1
Zwarte Pieten voetballen mee bij WCR Zwarte Pieten voetballen mee bij WCR
WCR pakt stug DRL in 2e helft WCR pakt stug DRL in 2e helft
WCR Jeugdnieuwsbrief 2018 #2 WCR Jeugdnieuwsbrief 2018 #2

Leave a Reply

Submit Comment

© 2018 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.