WCR (zo) in tweede helft langs BZC/Zuiderpark

ROTTERDAM – WCR (zo) heeft afgelopen weekend met enige moeite weten te winnen van en bij BZC/Zuiderpark. Na een 2-2 ruststand werd het tij in het tweede bedrijf gekeerd (2-4). Namens de Rhoonse equipe kwamen Jeremy van der Ent, Jeffrey van Veen, Chemano Cruden en Arthur Movsesjan tot scoren.

WCR startte voortvarend aan het treffen met BZC. Binnen enkele minuten bracht een aanval over rechts de bal bij Chemano Cruden die een scherpe voorzet in huis had. Mitchel Keikes bediende al dan niet onbewust Jeremy van der Ent, die de 0-1 op het scorebord zette. Ondanks of juist door het overwicht kwam WCR vervolgens in de problemen, omdat nonchalance leidde tot twee kansen en ook direct twee treffers van de gastheren.

Nog voor rust tekende Jeffrey van Veen voor de gelijkmaker. Na de hervatting gingen de Geel-Blauwen op jacht naar de voorsprong en kreeg het in de loop van de wedstrijd loon naar werken. Een vrije trap van de zijkant van het veld van gelegenheidslinksback Frank Weeda werd door Keikes verlengd en door rechtsbuiten Cruden op fenomale wijze diagonaal in de linkerbovenhoek geparkeerd: 2-3.

Doordat de marge lange tijd niet verdubbeld werd – met daarbij dotten van kansen voor de goed spelende Van der Ent en Jeffrey Heinen – bleef het spannend, zonder dat BZC veel gevaar kon stichten. WCR-sluitpost Giovanni Hagendoorn toonde eenmaal over prima reflexen te beschikken door een van richting veranderd schot op fraaie wijze tot corner te verwerken. In de slotfase bracht Keikes de ingevallen Arthur Movsesjan in stelling om de bevrijdende 2-4 tegen de touwen te mikken.

Door de zege en puntverlies van AGE-GGK (0-0 bij DHZ) klimt WCR naar plek 2, op een punt boven de Rotterdammers. Daarbij dient gezegd te worden dat nummer 4 RCD slechts drie punten achter staat en nog twee wedstrijden in heeft te halen. De Dordtenaren komen aanstaande zondag op bezoek op Sportcomplex De Omloop. Het duel begint om 14:00 uur.

 

Fotoreportage van de wedstrijd BZC Zuiderpark tegen WCR 1 zondag.
WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink maakte de reportage.

Klik HIER voor de complete reportage.

bzcwcr1zondag19032017

Share