WCR (zo) na winst op Stolwijk door naar finale nacompetitie

RHOON – WCR (zo) heeft afgelopen zondag de returnwedstrijd (heen 2-2) tegen VV Stolwijk winnend afgesloten. Op een goed bezocht sportcomplex De Omloop waren de Geel-Blauwen met 2-0 te sterk voor de bezoekers, die een grote supportersschare hadden meegenomen. Door doelpunten van Frank Weeda en Arthur Movsesjan plaatste WCR zich voor de finaleronde, waar Excelsior ’20 wacht. De winnaar verzekert zich van een plek in de 2e klasse D.

Met dank aan de Stolwijkse aanhang werd het begin van het duel met vuurwerk begonnen. Volgens sommigen het enige vuurwerk van de eerst helft, daar de amusementswaarde ongeveer gelijk lag aan die van de een dag eerder gespeelde Europa League-finale. Beide partijen streden voor elke bal en (grote) kansen vielen niet te noteren. Toch waren het de manschappen van trainer Henri van Zeist die de leiding namen. Een hoekschop van Chemano Cruden belandde op links bij Kevin de Groote, die op zijn beurt ook een goede voorzet in huis had. Via de kluts mocht Stolwijk kennis maken met het nacompetitiespook van WCR; Frank Weeda die immer trefzeker is in de laatste fase van het seizoen, schoot ook nu van de dichtbij de 1-0 binnen.

wcrstolwijkVoor de complete fotoreportage klik HIER, fotograaf Aad Kraaijenbrink

Na de openingstreffer bleef de thuisploeg het spel van de Rood-Zwarten succesvol ontregelen, waardoor het lange tijd op 1-0 bleef. Uiteindelijk was het Arthur Movsesjan die de beslissende 2-0 maakte. De spits beloonde zijn zwoegen deze zondag door een directe vrije trap op magistrale wijze in de kruising te krullen. Met nieuwe energie van invallers Machiel van der Heijden (die zijn 300ste wedstrijd voor WCR heeft gespeeld), Jeffrey van Veen en Victor Ramos bleef WCR de opponent de baas. De speldenprikken van Stolwijk werden achterin tevens onschadelijk gemaakt door sluitpost Giovanni Hagendoorn, die zijn doel schoon zou houden deze middag.

Na afloop nam de zondagselectie de gelegenheid om alle vrijwilligers te bedanken. De harde kern hiervan werden in het zonnetje gezet. Te weten onder meer de familie Kamerman, de familie Reedijk, Martin van de Grind, Egberta Jongerius, Jaap de Raadt en uiteraard ook huisfotograaf Aad Kraaijenbrink.

Daarnaast werd de Speler van het Seizoen bekend gemaakt; deze eer ging naar centrumverdediger Wesley van Lit.

WCR treft in de finale in Excelsior ’20 een geduchte tegenstander. De nummer twaalf van de 2e klasse D nam na de doelpuntloze remise bij RCD in eigen huis afstand van de Dordtenaren en wonnen met 6-0. Aanstaande zondag neemt WCR het eerst thuis op tegen de Schiedammers. De return staat gepland voor maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag).

 

 

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Jeugdwedstrijden Sv WCR, zaterdag 16 februari 2019 Jeugdwedstrijden Sv WCR, zaterdag 16 februari 2019
Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019, Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019,
Fotoreportage WCR 1 zaterdag-Zinkwegse Boys Fotoreportage WCR 1 zaterdag-Zinkwegse Boys
Vriendschappelijk Poortugaal-WCR 1 zondag Vriendschappelijk Poortugaal-WCR 1 zondag

Leave a Reply

Submit Comment

© 4668 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.