WCR (zo) promoveert naar 2e klasse na bloedstollende thriller tegen ODB

DEN HOORN – WCR (zo) heeft dit weekend de allerlaatste kans benut om te promoveren naar de 2e klasse. Op het fraaie Sportpark Den Hoorn werd er uiteindelijk na 120 minuten voetballen (1-1) en achttien strafschoppen (6-5) gewonnen van ODB uit Den Haag. Doelman Giovanni Haagendoorn vertolkte een heldenrol; hij keerde in totaal vijf penalty’s.

WCR had na de zure uitschakeling bij Excelsior ’20 en de schandalige vertoning tegen PVCV wat goed te maken en startte relatief goed tegen ODB. De Haagse opponent oogde minder fit maar zette daar de nodige werklust en duelkracht tegenover. De Geel-Blauwen stichtten gevaar via de flanken, waar Jeremy van der Ent en kersverse ‘papa’ Chemano Cruden het hun directe tegenstanders lastig maakten. Laatstgenoemde schoot enkele malen op goal, maar kon de ervaren sluitpost van ODB niet verrassen. Ook Frank Weeda was dichtbij een treffer, toen hij vanaf de linksbackpositie opstoomde en naar binnen trok om te schieten, maar zijn inzet ging net naast.

beslissingswedstrijd-1

De complete fotoreportage vind u HIER, met dank aan onze fotograaf Aad Kraaijenbrink

Na de rust bleef WCR aandringen om de score te openen. Na een onhandige rode kaart voor een der ODB-middenvelders kreeg de Rhoonse formatie iets meer ruimte, wat later in de tweede helft tot de 0-1 zou leiden. Via een goede actie op rechts bracht Jeffrey Heinen de bal bij Arthur Movsesjan, die met buitenkantje rechts voor de 0-1 tekende. Nadat de treffer langs de zijlijn buiten het veld – op eigen helft – bij de trouwe supportersschare werd gevierd, liet de arbiter de aftrap abrupt nemen en zagen Kishen Soochit en Victor Ramos zo’n vijf tegenstanders op zich af komen. Deze werden naar de zijkant gedreven, waardoor de poging uiteindelijk naast zou eindigen.

WCR liet zich vervolgens – mede door de veelvuldig gespeelde lange ballen van ODB – naar achteren drukken, waarop de Hagenezen meer vat kregen op de wedstrijd. Vijf minuten voor tijd leek de gelijkmaker eraan te komen, toen ODB een strafschop kreeg. Giovanni Hagendoorn stopte de elfmetertrap en ook de rebound werd weggewerkt met hulp van de ingevallen Machiel van der Heijden. In blessuretijd kwam ODB uit de kluts alsnog op 1-1 en moest er verlengd worden.

Met de assistentie van het Kaapverdiaanse kopwonder Daniel Duarte (40), die de sterke achterhoede met Soochit, Jerrel Paskald en Ramos (41) completeerde, zou WCR achterin niet meer in de problemen komen. Vanaf rechts brak Jeffrey van Veen nog wel een keer door, maar WCR wist ook zelf niet meer tot scoren te komen in de dertig extra speelminuten en bleek – net als de scheidsrechter met kramp – moegestreden, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen.

Assistent-trainer Erik de Graaf stoomde goalie Hagendoorn met de nodige tips en coaching klaar voor de penaltyreeks. Van de eerste vijf penalty’s miste WCR er twee en had ODB de beslissing in haar vijfde kunnen maken, maar Hagendoorn pakte zijn tweede van de reeks en hield de Rhoonnaars in leven. Na de rake strafschop van Soochit, de negende nemer van WCR, hield Hagendoorn de laatste strafschop van de ODB-aanvoerder ook uit zijn doel en was promotie een feit.

beslissingswedstrijd

Dit betekent dat trainer Henri van Zeist zijn zevende seizoen in Rhoon zal aanvangen in de tweede klasse. De nodige versterkingen zijn al binnengehaald, maar helaas wordt er ook afscheid genomen van verschillende spelers: De gebroeders Kevin en Jeffrey van Veen zullen hun geluk gaan beproeven bij Overmaas, Mitchel Keikes verkast naar NSVV, Wesley van Lit doet een stapje ‘terug’ om het 2e te gaan versterken en Jerrel Paskald stopt, zodat hij meer tijd heeft voor zijn werk als personal trainer.

 

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Jeugdwedstrijden Sv WCR, zaterdag 16 februari 2019 Jeugdwedstrijden Sv WCR, zaterdag 16 februari 2019
Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019, Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019,
Fotoreportage WCR 1 zaterdag-Zinkwegse Boys Fotoreportage WCR 1 zaterdag-Zinkwegse Boys
Vriendschappelijk Poortugaal-WCR 1 zondag Vriendschappelijk Poortugaal-WCR 1 zondag

Leave a Reply

Submit Comment

© 4794 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.