February 1, 2023

Van de Trainer……………

In de return bij Excelsior’20 waren we er heel dichtbij maar een zondagsschot op maandag hielp de Schiedammers over het “dode punt”. Na de wedstrijd tegen PVCV was de promotiedroom zo ver weg!!! Een mokerslag met de laatste wedstrijd tegen ODB nog te gaan!
Hoe moeilijk is het dan om jezelf op te laden en nog 1 keer alles te geven in de hitte van de zon en het kunstgras.

Dat de marteling dan ook nog eens 30 minuten langer duurde past dan ook wel in het beeld van dit seizoen. Alleen wij konden de competitie dit seizoen spannend houden , maar toch ook weer niet.
En zo ook ging het deze zinderende finale waarin wij zelf vergaten de mogelijkheden te benutten en de wedstrijd daardoor spannend hielden. Dat dan de beslissing valt na een thriller van een strafschoppenserie kun je niet verzinnen.
Dat je niet altijd krijgt wat je verdiend heb ik in een eerder weekverslag ook al eens geschreven en ook als we kijken naar de arbitrage kunnen we niet zeggen dat we geboft hebben op de cruciale momenten en in en tijdens de duels.

beslissingswedstrijd-2

We hebben ECHT alles zelf afgedwongen en gekregen wat we hebben verdiend.

Ik denk dat een ieder die de club WCR en de mensen kent dit zal zeggen. “Jullie hebben er keihard voor gewerkt en het dik verdiend!”

Bij deze wil ik dat graag kracht bij zetten en allereerst “mijn” spelers bedanken voor (weer) een fantastisch seizoen! Een seizoen waarin we na stroeve start ons hebben herpakt. Ook zijn we gevallen en opgestaan en hebben we als TEAM harde tegenslagen overwonnen. Dit kan alleen als je elkaar helpt en SAMEN iets wil bereiken.

De trainingsopkomst van bijna 90% zegt dan ook heel veel over de instelling en saamhorigheid die deze groep naar dit succes hebben gebracht. Mannen bedankt!!!
Natuurlijk is een goede Technische Staf heel belangrijk om een seizoen in goede banen te leiden. Een goede medische staf die ervoor hebben gezorgd dat we nagenoeg het hele seizoen over een volledige selectie hebben kunnen beschikken.
Onze assistent-scheidsrechter(s) (misschien wel de meest ondankbare taak?) die veel meer is dan dat! Van onschatbare waarde op wedstrijddagen en binnen de familie van WCR onmisbaar!
Onze leider(s) die echt ALLES doen om de randgebeurens tot in de puntjes in te vullen. Gaat het om vrije dagen nemen , of uit eigen zak broodjes of een kratje neerzetten ; niets is ze te veel! Waar de geweldige vrijwilligers die zoveel voor onze club doen  (1000x maal) een handje te kort komen helpen ze ook nog! Fantastisch gewoon!!!
Assistent-trainers waar je als trainer op kunt terug vallen en die ervoor zorgen dat alle spelers in de pas blijven lopen en gemotiveerd blijven zijn onmisbaar. En zeker ook als ze de trainer voorzien van de nodige feedback en opbouwende kritiek maakt dat een trainersstaf scherp. En is dit nodig om te presteren! Bedankt kanjers!!!

En natuurlijk wil ik de TC niet vergeten. Zij hebben er mede voor gezorgd dat deze groep tot stand werd gebracht en mij de kans en het vertrouwen hebben gegeven om bij deze club te (blijven) trainen. De samenwerking en communicatie hebben (weer) iets moois opgeleverd waarvoor dank!

Ter afsluiting wil ik alle supporters en iedereen die WCR een warm hart toe draagt bedanken voor alle steun die we hebben mogen ontvangen! Bij deze wil ik dan ook een beroep doen op jullie om ons volgend seizoen minstens zo veel aan te moedigen om ons verblijf in de 2e klasse!!! tot een succes te maken.
Ik hoop dat een ieder met plezier het seizoensverhaal 2016/2017 nog eens terug leest.
Het is het werk meer dan waard geweest!

Een fijne zomer toegewenst!!!
gr train.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.