February 1, 2023

WCR (zo) vergeet te winnen bij Slikkerveer

RIDDERKERK – WCR (zo) heeft in de seizoensouverture (slechts) een punt overgehouden aan het bezoek bij Slikkerveer. Waar de grotere kansen voor WCR waren, was Sikkerveer gevaarlijker via dode spelmomenten. Namens WCR scoorden Rilgilio Ramsubagh en Jeremy van der Ent; de wedstrijd eindigde in 2-2.

De Rhoonse formatie van trainer Henri van Zeist startte vurig aan het treffen met ‘oude bekende’ Slikkerveer, dat in het afgelopen seizoen kampioen werd in de 3e klasse D. De gastheren kwamen vroeg onder druk te staan en waren niet bij machte zich hieruit te voetballen. WCR kwam daarbij vroeg op voorsprong, toen Jeremy van der Ent vanaf links collega-aanvaller Rilgilio Ramsubagh wist te bedienen. Laatstgenoemde schoot met overtuiging de 0-1 binnen.

IMG_2896

Klik HIER voor de complete fotoreportage van WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink

Het spelbeeld wijzigde niet veel, al liet WCR zich naarmate het rustsignaal dichterbij kwam wat meer achteruit drukken. Op slag van rust was de eerste beste doelpoging van Slikkerveer wel direct raak: een vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied werd binnengeschoten.

Na de theepauze bleef WCR aanspraak maken op de voorsprong, maar miste Machiel van der Heijden het fortuin bij een poging die op de lat uiteenspatte en stond de doelman meermaals een treffer in de weg. Anderzijds had Slikkerveer kort na rust een grote mogelijkheid op de 2-1, maar werd de kans nipt overgeschoten. Een vrije trap vanaf links kon uiteindelijk door een der Ridderkerkers worden binnengekopt, waardoor de Rood-Zwarten zelfs op 2-1 kwamen.

WCR bleef jagen op een treffer en kreeg loon naar werken. Van der Ent volleerde met zijn ‘mindere’ been fraai raak vanuit een moeilijke hoek (2-2). Nadat Chemano Cruden kort voor tijd nog rood kreeg, bestookte Slikkerveer het doel van Giovanni Hagendoorn met hoge voorzetten (vrije trappen), maar gescoord werd er niet meer.

Aanstaande zondag wacht voor WCR het eerste thuisduel van dit seizoen, als XerxesDZB op bezoek komt. De bal wordt om 14:00 uur aan het rollen gebracht.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.