December 2, 2022

WCR (zo) lijdt eerste competitienederlaag bij Groeneweg

ZEVENHUIZEN – WCR (zo) heeft in de afgelopen speelronde niet voor een verrassing weten te zorgen bij Groeneweg. De op voorhand lastig geachte uitwedstrijd werd met 3-1 verloren. Na een matige eerst helft deed WCR voetballend wel wat terug na de rust, maar kwam het niet verder dan een treffer vanaf de penaltystip. Jeffrey Heinen nam deze voor zijn rekening.

WCR kwam moeizaam in de wedstrijd op het kunstgrasveld in Zevenhuizen. De gastheren hadden het op hun beurt aardig voor elkaar en probeerden al combinerend richting het WCR-doel te komen. Dit leidde tot enkele fraaie uitgespeelde kansen, maar meermaals stond WCR-sluitpost Giovanni Hagendoorn de openingstreffer in de weg. Uiteindelijk kwam WCR onfortuinlijk op achterstand, toen Groeneweg na een vermeende overtreding toch door mocht spelen en een zondagsschot de 1-0 op het scorebord zette. Dat zou tevens de ruststand zijn, al waren het vooral de Geel-Blauwen die daar niet ontevreden over mochten zijn.

IMG_3967

Voor de complete reportage klik HIER, fotograaf Aad Kraaijenbrink

Na de hervatting keerde het spelbeeld volledig. Na wat subtiele aanpassingen in de tactiek werd WCR de dominantere partij en leek het wachten op de gelijkmaker. Desondanks was het Groeneweg dat wist te scoren. Een lange bal naar voren werd slecht verwerkt op het middenveld, waarna een der Groeneweg-aanvallers op het doel afstormde. Centrumverdediger Frank Weeda leek de poging met een tackle onschadelijk te maken, maar uit de kluts kon toch voor de 2-0 worden aangetekend.

Voetballend bleef WCR kansen creƫren en met name via Kevin de Groote en Jeremy van der Ent werd het nodige gevaar gesticht. Jochem Vlemmings en Rilgilio Ramsubagh waren een aantal keer dichtbij. Groeneweg counterde naar de 3-0, met wederom een discutabel moment voorafgaand aan de treffer, maar ook tot de eigen verbazing mocht er worden doorgespeeld.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld, al bleef WCR aandringen voor de eretreffer. Het was middenvelder Machiel van der Heijden die kort voor tijd in het strafschopgebied wat onhandig in de rug werd geduwd, waarop de leidsman floot voor een penalty. Jeffrey Heinen klaarde de klus en bepaalde de eindstand op 3-1.

Aanstaande zondag neemt WCR het op Sportcomplex De Omloop op tegen Concordia, dat met zes punten (zeges op Wippolder en GLZ Delfshaven) uit drie duels de derde stek bekleedt. De wedstrijd begint om 14:00 uur.

Dinsdag 10 oktober speelt WCR een oefenwedstrijd (aanvang 20:00 uur) tegen OSV (Oud-Beijerland) de huidige nummer drie van de zaterdag 4e klasse H.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.