December 2, 2022

Tiental WCR (zo) poetst 0-3 achterstand weg

RHOON – WCR (zo) heeft dit weekend tijdens de inhaalronde een punt overgehouden aan het thuisduel met VFC. Na een op het oog (met tien man) onoverbrugbare achterstand van 0-3, knokten de manschappen van trainer Henri van Zeist in een kort tijdsbestek terug tot 3-3. Jeremy van der Ent (tweemaal) en Rilgilio Ramsubagh scoorden namens de Geel-Blauwen.

IMG_6947

Klik HIER voor de fotoreportage van Aad Kraaijenbrink

De – van WCR – wellicht matigste openingsfase van dit seizoen leidde tot een onnodige doch op dat moment verdiende 0-1 voor VFC. Na ruim een half uur kwamen de Vlaardingers op 0-2, toen laat dalende vrije trap het doel in vloog. Kort voor rust moest WCR verder met een man minder. Verdediger Kishen Soochit kwam ongelukkig in contact met een der VFC-spitsen, die op dat moment al voorbij doelman Gio Hagendoorn was. Hierop kon de arbiter niets anders dan de rode kaart tonen.

In het tweede bedrijf ging WCR met man en macht op jacht naar de aansluitingstreffer. Nog geen vijf minuten later kreeg het de deksel op de neus, toen een lange bal van de bezoekers goed terechtkwam en de 0-3 tegen de touwen werd gewerkt. Dit bracht de Rhoonse equipe niet van zijn stuk en onvermoeibaar werd de opnieuw gezocht naar de nodige aansluiting.

Deze werd gevonden door Jeremy van der Ent, die ogenschijnlijk eenvoudig weg kon draaien binnen de zestien en in de verre hoek raak schoot. Een minuut later mikte Rilgilio Ramsubagh knap raak in de verre hoek en stond het ‘opeens’ 2-3, waarbij VFC er niet meer aan te pas kwam. Kort hierna volgde dan ook de gelijkmaker. Frank Weeda passeerde op rechts zijn opponent en gaf strak voor; wederom was het Van der Ent die op de juiste plek stond en de 3-3 op zijn naam zette

In het resterende half uur vloeiden de krachten van de thuisploeg wat weg, waardoor VFC meer op de helft van WCR kwam. De driemansdefensie bestaande uit Weeda, Chemano Cruden en Kevin de Groote gaf echter geen krimp meer. Ook Hagendoorn drukte nog zijn stempel op het treffen, door een schier onhoudbaar afstandsschot met een schitterende zweefduik uit zijn goal te houden en de eindstand op 3-3 te houden.

Na afloop werd Van der Ent verkozen tot Man of the Match. WCR gaat aankomende zondag op bezoek bij titelkandidaat CVV Zwervers, dat momenteel gedeeld koploper is met Groeneweg. De wedstrijd zal om 14:00 uur van start gaan.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.