WCR (zo) verliest bij periodekampioen CVV Zwervers

CAPELLE AAN DEN IJSSEL – WCR (zo) heeft dit weekeinde een 2-0 nederlaag geleden bij CVV Zwervers. Op het fraaie Sportpark Couwenhoek bleek de Rhoonse equipe een taaie opponent voor de koploper en tevens winnaar van de eerste periode. Pas diep in de tweede helft kwamen de gastheren langszij.

Voor WCR was van tevoren duidelijk dat het niet mee zou vallen een resultaat neer te zetten bij De Zwervers, zeker met het ontbreken van aanvaller Jeremy van der Ent, middenvelder Machiel van der Heijden (plus diens beoogde vervander Marchelli Lima) en verdediger Kishen Soochit. Gedurende de eerste helft waren de Geel-Blauwen dan ook voornamelijk bezig met tegenhouden. Tot grote frustratie van de thuisploeg, waarbij het zelden lukte om serieus gevaar te stichten bij het doel van Gio Hagendoorn. WCR zelf kon enkel met schoten uit de tweede lijn niet meer dan speldenprikjes uitdelen, hetgeen leidde tot een doelpuntloze eerste helft.

IMG_7501Voor de complete fotoreportage klik HIER, fotograaf Aad Kraaijenbrink

Ook na de hervatting een onveranderd spelbeeld. De Zwervers, aan de stand verplicht, trachtte naar voren te voetballen, maar had moeite de defensieve barrière te doorbreken. Uit een van de tegenaanvallen leek Rilgilio Ramsubagh op weg naar de 0-1. Op enkele meters van de keeper werd hij van achter neergehaald, maar frappant genoeg floot de arbiter enkel voor een vrije schop en werd de centrumverdediger ontzien van elke andere straf.

Even later moest De Zwervers alsnog met een man minder verder, toen een van de middenvelders – die voor rust nog aan een kaart ontsnapte bij het bespugen van een der WCR-spelers – voor het oog van de scheidsrechter een klapte uitdeelde aan zijn tegenstander en rood zag. Lang behield WCR het overtal niet, daar Luuk Otte eveneens een rode kaart kreeg vanwege een handsbal waarbij een mogelijke treffer werd voorkomen.

De strafschop die daarop volgde betekende de 1-0 waar de Capellenaren zo naar snakten en met tien tegen tien kwamen zij tevens op 2-0, waarna het duel gespeeld was. Vanwege de nederlaag van Groeneweg bij Oliveo (2-1), kroonde De Zwervers zich tot periodekampioen. WCR bekleedt momenteel de 11e stek, met Slikkerveer (wedstrijd minder gespeeld), VFC en XerxesDZB nog onder zich.

Komend weekend speelt WCR thuis tegen het Goudse ONA, dat na een mindere start inmiddels op de 5e plek is terug te vinden. Op Sportcomplex De Omloop zal de bal om 14:00 uur aan het rollen worden gebracht.

 

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019, Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019,
Fotoreportage WCR 1 zaterdag-Zinkwegse Boys Fotoreportage WCR 1 zaterdag-Zinkwegse Boys
Vriendschappelijk Poortugaal-WCR 1 zondag Vriendschappelijk Poortugaal-WCR 1 zondag
Fotoreportage WCR 1 zondag-Taurus 1 Fotoreportage WCR 1 zondag-Taurus 1

Leave a Reply

Submit Comment

© 2019 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.