December 2, 2022

Dode spelmomenten nekken WCR (zo) tegen ONA

RHOON – WCR (zo) heeft in de afgelopen speelronde met 1-3 verloren van ONA. De nederlaag was voor het overgrote deel te wijten aan matig verdedigen bij dode spelmomenten. Jochem Vlemmings tekende voor de enige WCR-treffer van de middag.

In een rommelige openingsfase maakte WCR te weinig gebruik van de geboden ruimte op de flanken. Niet voor het eerst dit seizoen profiteerde de tegenstander van zwak defensief werk bij een genomen hoekschop, waarbij een centrumverdediger en zijn aangever geen strobreed in de weg werden gelegd toen het beslissende zetje werd gegeven voor de 0-1.

Zoals eveneens eerder vaker voorgekomen, lieten de Geel-Blauwen zich niet van het stuk brengen door de tegengoal en werd er naarstig gezocht naar gelijkmaker. De verdiende goal kwam uit een voorzet van Kevin de Groote. De linkervleugelverdediger werd goed bediend door middenvelder Marchelli Lima en vond Jochem Vlemmings bij de tweede paal (1-1). Vlemmings was eerder in de eerste helft in het veld gekomen voor de geblesseerd uitgevallen Jeremy van der Ent.

IMG_8549Klik HIER voor de complete reportage van WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink, Aad kreeg in de kantine na de wedstrijd uit handen van leider/ass.trainer Jan de Grootte een hele warme, nieuwe “coachjas “aangeboden om warm te blijven tijdens het foto’s nemen, via deze weg namens Aad heel erg bedankt!!

Nog voor rust kregen de Goudse bezoekers een vrije trap een zijkant van het veld en bleek WCR opnieuw niet geleerd te hebben van eerdere fouten, waardoor de 1-2 relatief gemakkelijk kon worden binnengekopt.

Vlak voor rust hield Gio Hagendoorn zijn ploeg op de been door een van de schaarse mogelijkheden van ONA uit zijn doel te houden. Na de rust was het WCR dat meer aanspraak maakte op een doelpunt, maar leidde opeenvolgende fouten op het middenveld en in de defensie tot de 1-3 van ONA. De equipe van trainer Henri van Zeist bleef jacht maken op een treffer, maar zag een doelpunt van Vlemmings afgekeurd worden en ook een schot vanuit de tweede lijn belandde via de onderkant van de lat in de handen van de ONA-sluitpost, waardoor de eindstand op 1-3 bleef.

Na de wedstrijd werd Kevin François verkozen tot Man of the Match. In de met 2-0 verloren wedstrijd bij CVV Zwervers was dit Robin Boender.
In de komende speelronde speelt WCR uit bij Oliveo. De formatie uit Pijnacker is na mindere seizoensstart inmiddels opgeklommen tot plek acht. Er zal om 14:00 uur worden afgetrapt.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.