December 2, 2022

WCR (zo) zwijnt met zege bij Oliveo

PIJNACKER – WCR (zo) heeft een belangrijke overwinning behaald op bezoek bij Oliveo. In een nogal tumultueuze wedstrijd waarin hard werd gewerkt, maar ook het nodige fortuin niet ontbrak, wonnen de Geel-Blauwen met 2-3. Chemano Cruden en Marchelli Lima scoorden beiden een keer, de andere treffer kwam tot stand via een eigen goal.

WCR startte matig op het kunstgrasvel van Oliveo. Al binnen enkele minuten kreeg de formatie van Henri van Zeist meerdere hoekschoppen tegen te verwerken, maar bleef dit zonder gevolgen. In de voorhoede liet gelegenheidsspits Chemano Cruden zien op scherp te staan. Nadat hij in de slotfase al eens haast een scherpe voorzet wist binnen te werken, reageerde hij even later alert op slechte terugspeelbal van Oliveo. Met een lage schuiver door de keepers benen zette hij WCR op 0-1.

De gastheren kwamen via een oud-Hollandse flipperkasttreffer na een kort genomen corner op 1-1 en lange tijd leek dat tevens de stand waarmee gepauzeerd zou gaan worden, maar op slag van rust was het raak voor de Rhoonse equipe. Rechtsback Kishen Soochit zette op de flank een aanval op, die via Marchelli Lima weer bij hem terechtkwam. De strakke voorzet die hierop volgde, werd door een der Oliveo-verdediger in eigen doel gewerkt: 1-2.

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer, maar waren de betere kansen voor de ploeg uit Pijnacker. Uitendelijk was het een voorzet van Cruden die bij de tweede paal knap binnen werd gevolleerd door Lima, die hiermee de marge verdubbelde.

Oliveo blijf op een treffer jagen en was meermaals dichtbij, maar paal, lat en reddingen van WCR-goalie Gio Hagendoorn voorkwamen dit. De thuisploeg werd een handje geholpen door de leidsman, die haast uit het niets een strafschop gaf, die wel werd benut door Oliveo. Kort na de 2-3 moest Oliveo verder met tien man, toen een van de aanvallers met tweemaal geel kon inrukken. Lang had WCR geen overtal, want ook Soochit zag rood: hij belemmerde de spits vrije doorgang naar het WCR-doel en werd van het veld gestuurd.

Met hangen en wurgen en de nodige arbeid bleef WCR in de slotfase overeind en mocht het drie nodige punten bijschrijven. Met elf punten uit tien optredens bekleedt WCR momenteel de tiende stek in de 2e klasse D. In de komende speelronde treedt WCR thuis aan tegen Wippolder, dat zich met zeventien punten de nummer vijf mag noemen. De aftrap zal ook deze zondag om 14:00 uur plaatsvinden.

Een video van deze wedstrijd is terug te vinden op onderstaande link:

https://www.youtube.com/watch?v=bgwBWlp5wYw

wcrnieuws

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.