Tiental WCR (zo) weet net niet te stunten tegen Wippolder

RHOON – Tot drie keer toe kwam WCR (zo) afgelopen weekend op voorsprong tegen subtopper Wippolder. Tot drie keer toe kwam de nummer vijf van de 2e klasse D echter op gelijke hoogte. Daarbij dient de kanttekening gemaakt te worden dat WCR al vroeg in de tweede helft met een man minder kwam te staan, toen middenvelder Marchelli Lima zijn tweede gele kaart kreeg. Jochem Vlemmings en Jeremy van der Ent scoorden namens de Rhoonse formatie – de derde treffer was een eigen goal.

IMG_2005De complete fotoreportage van fotograaf Aad Kraaijenbrink, klik HIER.

WCR, dat vanwege de nachtelijke vrieskou moest uitwijken naar kunstgras, opende scherp tegen de Delftse opponent. Dit leidde al vroeg in het treffen tot de 1-0. Aanvaller Jochem Vlemmings stond goed voorin goed geposteerd om vanaf een meter of elf raak te schieten. Wippolder, dat veelvuldig de lange bal hanteerde naar de fysiek sterke voorhoede, had het vrij lastig. En wanneer er toch gevaar dreigde, stond WCR-sluitpost Gio Hagendoorn – gesterkt door centrumverdedigers Frank Weeda en Kevin François – paraat om de boel te sussen.
De betere kansen voor rust waren dan ook voor de thuisploeg. Een voorzet van rechts leek door wederom Vlemmings te kunnen worden binnengewerkt, maar de jongeling kwam een teen tekort om de marge te verdubbelen.

 

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers beter in de wedstrijd, met name door het wegvallen van Marcelli Lima (tweemaal geel, dus rood). Een der lange ballen kon verlengd worden en uit de kluts viel de 1-1 binnen. Kort hierna stoomde Rilgilio Ramsubagh op aan de rechterflank. Zijn voorzet werd door een Wippolder-verdediger binnengegleden (2-1). Balverlies op het WCR-middenveld leidde tot een peer naar voren, waarvan goed gebruikt werd gemaakt door de aanvaller van Wippolder, die de 2-2 voor zijn rekening nam.
Opnieuw rechtte WCR de rug. Een voorzet van Robin Boender leidde tot een luchtduel tussen Weeda en de doelman van Wippolder. Als vanouds was Weeda de uitgelopen goalie met zijn hoofd te vlug af en gaf Jeremy van der Ent vlak voor de doellijn het beslissende zetje.

Ook Wippolder bleef jagen op een punt aan de Omloopseweg, en zo geschiedde. In het laatste kwartier bestookten de Delftenaren het doelgebied van WCR met lange ballen en hieruit ontstond enkele minuten voor tijd de gelijkmaker. Wippolder leek in extremis zelfs de volle buit binnen te halen, maar Hagendoorn hield zijn equipe met een fraaie redding op de been.

Na afloop werd Jeremy van der Ent verkozen tot Man of the Match. De eerstvolgende competitiewedstrijd van WCR vindt plaats op zondag 11 maart in Schiedam. Op Sportpark Thurlede treden de manschappen van Henri van Zeist om 14:00 uur aan tegen Excelsior ’20, de voormalig club van aanvaller Ramsubagh.

Share
Filed in: alle berichten

You might like:

AS zondag 16 dec Wcr zo 1 – Steeds hoger 1 AS zondag 16 dec Wcr zo 1 – Steeds hoger 1
Zwarte Pieten voetballen mee bij WCR Zwarte Pieten voetballen mee bij WCR
WCR pakt stug DRL in 2e helft WCR pakt stug DRL in 2e helft
WCR Jeugdnieuwsbrief 2018 #2 WCR Jeugdnieuwsbrief 2018 #2

Leave a Reply

Submit Comment

© 2018 RKSV WCR. All rights reserved. XHTML / CSS Valid.
Proudly designed by Theme Junkie.