WCR (zo) daalt af naar gevarenzone na verlies tegen Antibarbari

RHOON – WCR (zo) heeft in de afgelopen speelronde een even pijnlijke als onnodige nederlaag geleden tegen Antibarbari. In (opnieuw) een wedstrijd waarbij de Rhoonse equipe de boventoon voerde, was het de opponent die er met de punten vandoor ging. Jeremy van der Ent scoorde nog namens WCR, dat het treffen met 1-2 verloren zag gaan.
Uitgeweken naar het kunstgras, waren de eerste mogelijkheden voor de thuisploeg. Vanaf links kwam Kevin de Groote enkele malen goed door, maar miste WCR de nodige bezetting voor de goal om zijn voorzetten tot doelpunt te promoveren. De Geel-Blauwen leken de partij onder controle te hebben en bij de enige mogelijkheid van de Rotterdammers voor rust was het doelman Gio Hagendoorn die prima pareerde.

In het tweede bedrijf kwamen de bezoekers beter in hun spel en daarmee kwam WCR meer onder druk. Een hoekschop een de daaropvolgende scrimmage voor het doel van de gastheren leidde tot de 0-1. De thuisploeg werd onder meer gevaarlijk via dode spelmomenten. Met name centrumverdediger Luuk Otte was dichtbij de aansluitingstreffer, maar deze bleef uit.

De verdubbeling van de achterstand even later leidde ertoe dat WCR-trainer Henri van Zeist aanvallende wisselingen deed, waarna er wat werd teruggedaan. Arthur Movsesjan stuurde Rilgilio Ramsubagh weg op rechts, welke hard voortrok. Jeremy van der Ent stond bij de tweede paal goed geposteerd: 1-2.
In de slotfase bleef WCR jagen op de gelijkmaker. Frank Weeda en opnieuw Van der Ent kwamen nog het dichtst bij een treffer, maar ondanks de hachelijke momenten voor het vijandige doel bleef het bij 1-2.
Na afloop werd De Groote verkozen tot Man of the Match; een week eerder (Excelsior ’20) was dat Luuk Otte. Vanwege de resultaten van de andere degradatiekandidaten is WCR gezakt naar plaats twaalf. In de komende speelronde wacht de kraker bij VFC. Vanwege twee op zijn minst merkwaardig te noemen gele kaarten moet WCR het dan stellen zonder de geschorste Robin Boender en Kevin de Groote. In Vlaardingen wordt om 14:00 uur afgetrapt.

 wcrwedstrijdbal

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.