January 26, 2021

WCR (zo) doet zichzelf tekort met puntendeling bij XerxesDZB

ROTTERDAM – WCR (zo) heeft in de afgelopen speelronde dure punten laten liggen in strijd tegen degradatie. Op bezoek bij XerxesDZB voerde de Geel-Blauwe formatie voor het overgrote deel de boventoon, maar bleef het steken op ‘slechts’ 1-1. Kevin de Groote maakte de (fraaie) treffer namens WCR.

Trainer Henri van Zeist had – samen met assistent Jan de Groote – zijn ploeg met duidelijke instructies het veld ingestuurd. Eigenlijk telde slechts een resultaat: winst. Zo opende de Rhoonse formatie dan; met de nodige druk vooruit, wat leidde tot een behoorlijk aantal mogelijkheden.

IMG_4566

Klik HIER voor de complete reportage. Fotograaf Aad Kraaijenbrink

Domper daarbij was wel het uitvallen van aanvaller Jeremy van der Ent, die geblesseerd raakte en binnen tien minuten vervangen werd door Rilgilio Ramsubagh. Dat gebeurde in een fase waarin WCR in een korte periode meerdere hoekschoppen kreeg. Robin Boender bediende onder meer Frank Weeda en Luuk Otte, die gevaar konden stichten. Uit de kluts was het Ramsubagh die nog het dichtst bij de openingstreffer was, maar de rappe spits schoot op de paal.

Ondanks het eenzijdige spelbeeld, kreeg ook de thuisploeg enkele kansen. Zo leidde twee weggeschoten ballen tot gevaarlijke momenten, maar toonde WCR-goalie Gio Hagendoorn dat hij niet gemakkelijk te kloppen is en werd er met 0-0 gerust.

In het tweede bedrijf kreeg WCR opnieuw een domper te verwerken. Na een scrimmage in het strafschopgebied kregen de bezoekers de liefst vierde strafschop tegen in de laatste drie optredens: 1-0. Met het doorschuiven van verdediger Frank Weeda wist WCR meer duels te winnen in de voorhoede. Het was Kevin de Groote die voor de gelijkmaker tekende. Vanaf zo’n 11 meter volleerde hij knap raak in de bovenhoek.

In het laatste kwartier zette WCR alles op alles en kwam het over links een aantal maal gevaarlijk door. Ondanks enkele grote kansen, moesten de Rhoonnaars genoegen nemen met een gelijkspel.

Aanstaande zondag gaat WCR op bezoek bij ‘virtueel koploper’ GLZ Delfshaven. De aftrap vindt plaats om 14:30 uur.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.