November 21, 2019

WCR (zo) pakt tegen Oliveo langverwachte zege

RHOON – WCR (zo) heeft afgelopen weekend de eerste overwinning van het huidige kalenderjaar behaald. Na meerdere remises in de afgelopen weken, was het zondag Oliveo dat met 2-1 verslagen werd. Saillant detail is dat Oliveo in november jl. tevens de laatste tegenstander was waarvan gewonnen werd. Jeremy van der Ent en Rilgilio Ramsubagh tekenden voor de treffers.
Op voetbaltechnisch gebied werden de toeschouwers op sportcomplex De Omloop niet voorzien van hoogstandjes, maar op vechtlust werd dat deels gecompenseerd. Zowel WCR als Oliveo hanteerde – mede vanwege het hobbelige speelveld – voornamelijk de lange bal.
De Rhoonse equipe was bovenliggende partij en wist dit ook uit de drukken met kansen. Uit een van de daaropvolgende hoekschoppen was het Jeremy van der Ent die een rebound tegen de touwen schoot (1-0). De voorsprong bleek van korte duur, daar de scheidsrechter naar de stip wees toen Luuk Otte de bal van dichtbij op zijn arm kreeg: 1-1.

IMG_6843

 

WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink maakte een mooie fotoreportage van de wedstrijd WCR 1 zondag tegen Oliveo. klik HIER voor de complete reportage.

De bezoekers kwamen beter in de wedstrijd en kregen een grote mogelijkheid op de 1-2, maar Gio Hagendoorn hield zijn ploeg op de been met een fraaie pareeractie, waardoor er met 1-1 gerust werd. In de tweede helft bleef het spel op en neer gaan, maar kwamen de Geel-Blauwen zelden meer in de problemen.
Uit een aanval over rechts, waar Kishen Soochit een steekpass gaf op Machiel van der Heijden, was het Frank Weeda die snoeihard op de lat schoot. Even later was het alsnog raak: Kevin de Groote zette op links goed door en Rilgilio Ramsubagh joeg de bal van dichtbij in de winkelhaak. In de slotfase zette de ploeg uit Pijnacker alles op alles om de gelijkmaker te forceren, maar het bleek niet genoeg om de WCR-defensie te slechten.
Na afloop werd centrumverdediger Gaudi Rijsdijk verkozen tot Man of the Match. Een week eerder bij GLZ Delfshaven was dit Frank Weeda en Kevin de Groote viel deze eerder ten deel voor zijn prestaties uit bij XerxesDZB.

Aanstaande zondag speelt WCR de inhaalwedstrijd uit bij TOGB, dat zich na een moeizame fase heeft herpakt en volop in strijd is om de laatste periode. De aftrap vindt plaats om 14:00 uur.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.