February 26, 2020

ONA trekt in doelpuntenfestijn met WCR (zo) aan langste eind

GOUDA – Doelpunten als zoete broodjes. Helaas voor WCR (zo) kreeg het er een meer tegen dan dat het zelf scoorde en zo volgde opnieuw een onnodige nederlaag: 5-4. Namens WCR waren Rilgilio Ramsubagh, Frank Weeda (tweemaal) en Machiel van der Heijden trefzeker.

Na een gelijk opgaande beginfase, kende WCR een uiterst teleurstellende periode, waarin meerdere tegendoelpunten vielen in enkele minuten. De 1-0 kwam tot stand via een prima aanval (en voorzet) en werd bij de tweede paal hard binnengekopt. Binnen vijf minuten vielen nog twee tegentreffers, die vooral de wijten waren aan de scherpte die ontbrak bij de ploeg in het geel-blauw. Zo stond het binnen 25 minuten 3-0 voor ONA.

Trainer Henri van Zeist greep in met aanvallende wissels. Deze hadden resultaat, want al snel kon Rilgilio Ramsubagh de marge verkleinen: 3-1. Even later kopte Frank Weeda op de lat, poogde Machiel van der Heijden met een ‘omhaal’ de 3-2 binnen te werken, maar was het Weeda die deze op de doellijn nog beroerde en voor de 3-2 tekende.

IMG_8014

WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink maakte weer een prachtige fotoreportage
Klik HIER voor de complete reportage.

Na de rust bleef WCR jagen op de gelijkmaker. De sterk ingevallen Jeremy van der Ent bediende Frank Weeda, die oog in oog met de ONA-goalie rustig bleef en de bal tussen zijn benen het doel in schoof. De tijdelijke Rhoonse ‘remontada’ leek een weg naar meer; onder anderen Van der Ent leek meermaals dicht bij het maken van het verdiende doelpunt, maar op de counter was het opnieuw ONA dat toesloeg (4-3).

Opnieuw rechtte de Rhoonse equipe de rug en weer stond Van der Heijden op de juiste plek voor het doel om een voorzet met links in de verre hoek te mikken. Omdat ook een punt niet veel soelaas zou bieden in de huidige situatie van WCR, moest de ploeg va-banque spelen. Op de counter verschalkte werd WCR-sluitpost Gio Hagendoorn – die liefst drie tegengoals wel beroerde, maar net niet kon keren – voor de 5-4.

Door de nederlaag lijkt WCR op weg naar nacompetitievoetbal. Enkel twee zeges zouden de ploeg nog in de buurt van concurrenten Excelsior ’20 en VFC (respectievelijk vijf en zes punten verschil) kunnen brengen. Aanstaande zondag neemt WCR het om 14:00 uur op tegen TOGB.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.