Nederlaag tegen Blijdorp doet WCR (zo) afdalen naar derde klasse

RHOON – WCR (zo) is er niet in geslaagd de belangrijke eerste wedstrijd van de nacompetitie winnen af te sluiten. In een wedstrijd die typerend was voor het gehele seizoen verloor de Geel-Blauwe formatie na verlenging van Blijdorp. De eindstand was 1-3.WCR begon relatief sterk aan het treffen met de nummer zeven van de derde klasse D. Voetballend was het de betere ploeg, maar zoals vaker ontbrak de scherpte of het juist gepositioneerd staan voor het doel en bleef de openingstreffer uit. Via de zijkanten kwam het Rhoonse ensemble van trainer Henri van Zeist en assistent Jan de Groote enkele malen goed door.

IMG_9238

WCR fotograaf Aad Kraaijenbrink maakte een mooie fotoreportage.
Klik HIER voor de complete reportage.

Zo was het Kevin de Groote die op links doorzette en strak voor wist te geven; spits Frank Weeda kwam goed voor zijn directe tegenstander maar kon de bal met zijn teen niet de juiste richting en genoeg snelheid meegeven om het de doelman van Blijdorp echt lastig te maken. De Rotterdammers kwamen op voorsprong nadat een lange uittrap van achteruit voor onrust zorgde in de WCR-achterhoede en de gevaarlijkste aanvaller van Blijdorp voor de 0-1 kon tekenen.
Op slag van rust kwam WCR verdiend op gelijke hoogte toen een van de gevaarlijke hoekschoppen van De Groote bij de eerste paal kon worden binnengeknikt (1-1). Na de theepauze werden de bezoekers dominanter, mede door het geblesseerd uitvallen van middenvelders Machiel van der Heijden en Marchelli Lima.

Omdat er in de reguliere speeltijd geen winnaar naar voren kwam, volgde tweemaal vijftien minuten verlenging. Daarin zou WCR de deksel op de neus krijgen door twee snelle uitbraken van Blijdorp, waarmee het pleit beslecht werd. Door de 1-3 nederlaag is WCR na een seizoen in de tweede klasse weer aangewezen tot het spelen in de derde klasse.

 

 

Share