June 6, 2020

WCR zaterdag 2 kampioen 2017-2018

Donderdag 21 juni was het dan zover, de kampioenswedstrijd  6e klasse zaterdag werd eindelijk gespeeld. Deze ging tussen de nummers 1 en 2:  WCR 2 – Swift Boys 6.

Dit kampioenschap was eigenlijk al gevierd op 26 mei, inclusief platte kar veel muziek en gerstenat. Dat had nl de dag moeten zijn dat deze teams elkaar zouden treffen op sportcomplex de Omloop, dit zou tevens een mooie afsluiting zijn geweest van het seizoen. De tegenstander berichtte echter 3 dagen van te voren dat ze niet konden komen wegens een (verkeerd) gepland teamuitje? De KNVB liet zoals de voorschriften vermelden de wedstrijd gewoon staan, men mag nl de laatste 2 competitie ronden geen wedstrijden meer verplaatsen. (NB KNVB reglement aanpassing per seizoen 2017/2018.)   Deze restricties werden niet opgevolgd en de wedstrijd moest alsnog gespeeld worden.

wcr2 kampioen 1

Dat werd dus afgelopen donderdag 21 juni – maar de beide gras speelvelden lagen er op dat moment al uit voor onderhoud. VV Rhoon gaf gelukkig toestemming om het hoofdveld te gebruiken voor deze kraker, waarvoor uiteraard dank.

Het was gezellig druk langs de lijn en WCR was vanzelfsprekend tot de tanden toe gewapend, want met 26 mei in het achterhoofd zou een nederlaag nu toch wel zeer pijnlijk zijn. Maar vanaf minuut 1 zat WCR goed in de wedstrijd en stond na 10 minuten al met 1-0 voor (Tim), daarna werd er meteen doorgepakt, na weer 10 minuten 2-0 (Mitchell). Na de rust kwam Swift Boys vrij vlot terug naar 2-1, het was duidelijk er moest nog een schepje bovenop. 10 minuten na de tegengoal scoorde WCR de 3-1 (Max).

Nu kon het eigenlijk al niet meer fout, Swift Boys moest immers winnen om 1e te worden – een gelijkspel was nl niet voldoende. WCR trok definitief deze pot naar zich toe door de 4-1 (Ben)  en met  5-1 (Tim) als eindstand op het scorebord, konden voor de 2e keer dit seizoen weer alle remmen los.

De wedstrijd werd geleid door de prima fluitende Jan de Groote.

Zie onderstaande link voor het verslag hierboven met bewegend beeld

THE MOVIE:    WCR Zaterdag 2  – Kampioen 2017-2018

https://www.youtube.com/watch?v=qgdDnPtAyVs&feature=youtu.be

wcr2 kampioen 2

wcr2 kampioen 3

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.