February 26, 2020

Cursus Reanimatie en AED

Na de nodige inspanningen van Jan Huizer was het  afgelopen 25 juli dan eindelijk zo ver.

Er kon geoefend worden met ons nieuwe AED apparaat. De demo-versie uiteraard, de “echte” van ons die in de commissiekamer is geplaatst daar kan je niet mee oefenen.
Met een groepje (voornamelijk krasse knarren) “de oude garde” van onze vereniging gingen we aan de slag met de cursus reanimatie onder leiding van Sylvia van Meenen.
Eerst een stukje theorie met daarop aansluitend het oefenen op onze “Nick en Simon” de reanimatiepoppen van de avond.

Omdat het deze avond heel warm was werd het een behoorlijk zweterige avond maar ondanks dat was het wel een heel leerzame.
Gezien het feit dat onze knasse knarren een verouderde versie in hun hoofd hadden van wat te doen bij reanimeren was deze opfriscursus zeer nuttig.

Tevens waren er een aantal aanwezigen die nog nooit deze cursus gedaan hadden en er echt wel de noodzaak van inzagen dat het nog niet zo makkelijk is omdat er toch wel het een en ander bij komt kijken. In deze groep waren ook mensen die de training ieder jaar herhalen wat nodig is om te oefenen en de steeds veranderende theorie bij te spijkeren.

IMG_0110

Met kannen water in de aanslag gingen we er helemaal voor.
Dit was de eerste ploeg van 8 man en in de volgende week was de andere groep gepland.
Op 1 augustus was de tweede groep  aan de beurt, in verband met de warmte werd niet in de kantine geoefend maar uitgeweken naar veld 2, Ook deze groep heeft weer druk geoefend en zelfs baby Anne werd even wakker gemaakt om mee te oefenen.!

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat alleen onze oude garde  op de hoogte is van de (nieuwe) regels omtrent het gebruik van ons AED apparaat !!
Bij deze dus een oproep naar iedereen!!  bijvoorbeeld leiders, trainers, aanvoerders, spelers, barmedewerkers en andere vrijwilligers en belangstellenden …

Een ieder die geïnteresseerd is in het volgen van deze reanimatietraining met gebruik van AED kan zich melden bij Jan Huizer of Miriam Padmos zodat bij voldoende aanmelding een volgende trainingsgroep kan worden opgestart.

IMG_0111


IMG_0112

IMG_0033

IMG_0134

IMG_0131

 

 

 

 

 

 

 

 

aed

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.