June 6, 2020

Samen maken we kanker kansloos !

Nadat een sponsor twee jaar geleden een reclamebord aan Stichting Ambulance Wens heeft geschonken waarvoor de jaarlijkse bijdrage aan WCR nog steeds keurig wordt voldaan heeft deze actie een vervolg gekregen.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van WCR heeft na overleg met de communicatieafdeling van het Erasmus MC in Rotterdam een ontwerp laten maken door De Reclamemeneer. Het onderwerp is veelbesproken o.a. in de landelijke media, zeker langs en op de sportvelden waar soms dingen geroepen worden die onacceptabel zijn.

Namens alle leden van de Stichting Vrienden van WCR is er een reclamebord langs het hoofdveld gemonteerd waarop de kreet ‘Samen maken we kanker kansloos ! ‘ te lezen is. In de voorbereidingen is dit niet onopgemerkt gebleven en zijn er naast het bord wat namens de leden van de Stichting is aangeboden ook voor rekening van een van de leden van de Stichting Vrienden van WCR twee extra reclameborden aangeboden. Herhaling is vaak de kracht van de reclame en het onderwerp verdiend de aandacht.

Bij het betreden van het hoofdveld is er een bord duidelijk zichtbaar gemonteerd voor degene die gaan sporten en de sporters begeleiden. Daarnaast zijn er ook nog twee reclameborden goed zichtbaar gemonteerd aan de beide lange zijden van het hoofdveld.

Wij vragen door deze actie niet alleen aandacht voor het goede doel maar hopen dat ook alle sporters en aanwezigen mensen op ons sportcomplex eerst nadenken voordat er iets geroepen wordt naar elkaar… zeker het woord ‘kanker’ wordt erg vaak misbruikt in onnodig commentaar. Heel veel mensen hebben in hun naaste omgeving te maken (gehad) met deze vreselijke ziekte wat het extra beladen en kwetsend maakt wanneer de ziekte als scheldwoord gebruikt wordt.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van WCR bedankt wederom alle leden die WCR ondersteunen door de plaatsing van een reclamebord langs de velden, op het scorebord, de oud-papierwagen, etc. Zonder uw bijdrage hebben wij als Stichting geen bestaansrecht.

Wij wensen alle leden van WCR een mooi seizoen toe met goede resultaten en veel (sport)plezier.

WCR reclamebord Samen maken we kanker kansloos, Geeve lange zijde

WCR reclamebord Samen maken we kanker kansloos, Vrienden lange zijde

20141129_100044~2

Share

One thought on “Samen maken we kanker kansloos !

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.