February 26, 2020

WCR verliest 2 punten in spannende wedstrijd

WCR zondag 1 speelde 4-11-18 voor de competitie uit tegen Coal. Beide ploegen draaien bovenin mee wat voor de toeschouwer een leuke middagvulling zou zijn. Basisopstelling: Joey Driest, Mano Cruden, Thijs Langstraat, Kevin Francois, Kevin de Groote, Mitchell Keikes, Kevin van Veen, Marchelli Lima, Jeffrey v Veen, Sharondly Joaquin, Jeremy vd Ent.

Wissels: Rilgillio Ramsubagh, Edmelson Santana, Frank Weeda en Kishen Soochit.

WCR wist dat het een goede ploeg tegenover zich zou krijgen. Er werd dan ook heel scherp en geconcentreerd begonnen aan de wedstrijd. WCR voerde de druk meteen op. Al gauw was er controle en rust bij de ploeg uit Rhoon. Er werden bij vlagen goede aanvallen opgebouwd. WCR kwam steeds dichterbij het doel van Coal, maar die verdediging stond steeds goed en pareerde de aanvallen.

IMG_6632Voor de complete fotoreportage, klik HIER, fotograaf Aad Kraaijenbrink

Toch begon het te piepen en te kraken achterin toen Jeremy vd Ent de bal oppikte op het middenveld. Hij kon gemakkelijk draaien en passeerde het centrale duo van Coal alsof ze er niet stonden. Er volgde een steekpass op Sharondly Joaquin die na zijn aanname het doel onder vuur nam. De keeper wist het schot te pareren, maar in de rebound was Jeremy vd Ent er als de kippen bij en gleed de 0-1 binnen!

Hierna probeerde Coal wat aanvallender te spelen en zochten zij veelal hun spits. De verdediging van WCR raakte hier niet van onder de indruk. Maar de scheidsrechter van dienst wel. Bij iedere valpartij of gil, gaf hij een vrije trap aan Coal, waar er 9 van de 10 keer er niks aan de hand was. De beste man raakte steeds meer in de ban van Coal en raakte de grip op de wedstrijd kwijt. Vanaf de kant van WCR kwam steeds meer onbegrip. Dit leidde tot allerlei beslissingen tegen WCR. En het werd van kwaad tot erger, waardoor WCR tegen onnozele gele kaarten op liep. Het werd zelfs zo erg dat een smerige overtreding op Sharondly Joaquin werd afgedaan met “dat hoort erbij”. Hij moest meteen het veld verlaten en werd vervangen door Rilgillio Ramsubagh WCR kwam gelukkig zonder ernstigere schade de eerste helft door en konden gaan rusten met een 0-1 voorsprong.

De 2e helft was er niets veranderd aan het spelbeeld. Coal ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker. In de 50e minuut werd een bal van links voor geslingerd. Bij de 2e paal stond de spits van Coal. Hij duwde opzichtig een verdediger van WCR weg en kopte de bal contra in. 1-1! Echter had iedereen in en om het veld de overtreding geconstateerd, behalve de leidsman. Die wilde de overtreding niet zien.

WCR raakte verder gefrusteerd door de dwalende scheidsrechter, waardoor zij ook nog eens uit hun spel raakte. Dit kwam Coal goed uit en ging door waar het mee bezig was. Coal stuurde vanaf achteruit de linksbuiten diep. Mano Cruden was op tijd en verdedigde de bal, echter kreeg hij een opzichtige duw waardoor hij de bal weer verloor. Opnieuw zag de scheidsrechter hier niets in. De linksbuiten zette de bal voor bij de 2e paal en daar werd de voorzet binnen gelopen. 2-1!

WCR kon het niet geloven, maar moest hier toch mee dealen. WCR wisselde noodgedwongen Marchelli Lima voor Edmelson Santana.

Tot overmaat van ramp kreeg Coal een vrije trap op de rand zestien. De scheidsrechter zag een overtreding, die geen ander kon waarnemen. Deze vrije trap werd keurig over de muur heen gedraaid en keeper Joey Driest was kansloos. 3-1! Hierna ontstond er iets prachtigs bij WCR. Zij besloten als team te gaan vechten voor iedere meter en oefende meer druk uit door 1 op 1 achterin te spelen.

Dit resulteerde in een open doelkans voor Jeremy vd Ent. Hij werd onreglementair van de bal gegleden en hem de scoringskans ontnomen. Penalty en maar een gele kaart. De penalty werd door Mitchel Keikes onberispelijk binnen geschoten. 3-2! Coal raakte steeds verder in de problemen door het drukzetten van WCR. Coal kwam de eigen helft niet meer af, wat resulteerde in veel balbezit voor WCR. WCR werd een corner toegekend 5 minuten voor tijd. De bal werd genomen en kwam op het hoofd van Jeremy vd Ent. Hij kopte tegen de paal en via de keeper in het doel. 3-3! Net voor het einde van de wedstrijd kreeg Coal nog een corner. Voor het nemen, deelde een speler van Coal een elleboogstoot uit aan een speler van WCR. Dit resulteerde, tot ieders ongeloof, voor beide spelers tot een gele kaart.

Al met al was de wedstrijd onderling zeer sportief, maar wist de scheidsrechter niet om te gaan met deze sportiviteit en de randzaken. De beste man heeft 1 punt gegeven aan Coal en 2 punten gestolen van WCR! Tot de volgende keer!

Kevin Francois

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.