February 28, 2020

Scheidsrechter steelt 2 punten van WCR!

WCR zondag 1 speelde 25-11-18 voor de competitie uit tegen sv Charlois. Beide ploegen draaien bovenin mee wat voor de toeschouwer een leuke middagvulling zou zijn.

Basisopstelling:

Joey Driest, Mano Cruden, Thijs Langstraat, Kevin Francois, Kevin de Groote, Mitchell Keikes, Kevin van Veen, Jeremy vd Ent, Jeffrey v Veen, Frank Weeda, Serdar Kolay.

Wissels:

Edmelson Santana, Sven v Deelen en Victor Ramos.

WCR begon niet al te best aan de wedstrijd. Te veel randzaken die wellicht de spelers bezig hielden. Charlois was de gehele eerste helft de bovenliggende partij, maar werden nooit echt gevaarlijk. Er was één hachelijk moment. Charlois kon in 3 pogingen niet scoren door goed optreden van keeper Joey Driest en de verdedigers. Vanaf minuut 1 was wel duidelijk dat WCR een extra factor tegen zich had. Naast het team van Charlois was ook de scheidsrechter tegen de geel-blauwen uit Rhoon! Hij wist iedere beslissing in het voordeel van Charlois te draaien.

WCR verdedigde gelukkig ijzersterk en hielden daardoor hun doel schoon!

IMG_7675Complete fotoreportage van Aad Kraaijenbrink, klik HIER

RUST

De 2e helft was het spelbeeld omgedraaid. WCR ging eindelijk weer voetballen, waardoor er meerdere kansen gecreëerd werden. Met nog zo’n 20 minuten op de klok kwam Edmelson Santana voor Serdar Kolay in het veld.

Edmelson Santana stond nog geen 5 minuten op het veld of hij werd aan de zijkant diep gestuurd. Met een perfect afgemeten voorzet wist hij Jeremy vd Ent te bereiken. Hij schoot beheerst binnen. 0-1!

Charlois ging hierna met meerdere voorwaardsen spelen en zouden de bal nog vaker de zestien in pompen dan dat zij al deden.

WCR wisselde nog 2 keer. Sven v Deelen en Victor Ramos kwamen voor Jeffrey v Veen en Frank Weeda.   WCR bleef goed verdedigen en het werd niet gevaarlijk.

Tot in de allerlaatste minuut in blessuretijd. De gevaarlijkste man bij Charlois zorgde voor de 1-1! Het was de scheidsrechter die de goal goedkeurde. De bal werd erin gepompt, maar bij Charlois stonden 4 man 4 meter buitenspel. De leidsman kon vanaf de middencirkel zien dat zij niet buitenspel stonden en keurde de goal goed. Tot ongeloof van WCR werden zij hier beroofd van de 3 punten.

Overigens eindigde WCR nog met 10 man. Kevin de Groote kreeg na een schreeuw van een Charloise speler de rode kaart. De scheidsrechter kon het niet gezien hebben, want stond naar de andere kant te kijken. Toch besloot hij een rode kaart uit te delen. Totaal de weg kwijt.

Tot de volgende!

Kevin Francois

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.