February 28, 2020

WCR verliest wederom één van haar iconen

Met het overlijden van ons erelid Cor van Overbeek (76) afgelopen donderdag verliest onze club opnieuw een markante voetbalpersoonlijkheid.
Gedurende zijn 70-jarig (!) lidmaatschap van WCR heeft Cor -zoon van één van de oprichters van WCR- zich op vele manieren (zeer) verdienstelijk gemaakt voor onze vereniging.
Tijdens zijn actieve periode als speler van WCR-1 viel hij op door zijn tomeloze inzet en spelinzicht. Met als hoogtepunt het behalen van de zogenoemde ‘Gouden Plak’ in 1962 waardoor WCR-1 vanuit de toenmalige Rotterdamse Voetbalbond (RVB) promoveerde naar de KNVB. Na zijn actieve voetbalperiode maakte Cor zich verdienstelijk als jeugdleider. Aan deze periode hield hij de bijnaam ‘Ome Cor’ over.
WCR kon altijd een beroep doen op deze verenigingsman in hart en nieren. Zo droeg Cor letterlijk zijn steentje bij aan de bouw van onze kantine en sporthal in 1972.
Van zijn ongeëvenaarde spelregelkennis – een erfenis die hij overhield aan de tientallen jaren dat hij wedstrijdsecretaris van onze vereniging was -werd de afgelopen jaren op wedstrijddagen nog dankbaar gebruik gemaakt.  Alle ons bezoekende besturen van andere voetbalverenigingen wisten wie Cor was en vroegen altijd naar hem. Cor kende als consul en deelnemer aan het veldenoverleg de velden van WCR als weinig anderen.
Een ander talent waarover Cor beschikte is dat hij de organisatie van veel toernooien waar WCR aan deelnam voor zijn rekening nam. Dat begon met het organiseren van de ter nagedachtenis van zijn vader gehouden toernooien (‘de A.C. van Overbeek’-toernooien’). Ook zat Cor in het organisatiecomité van de ‘Albrandswaard-cup’ en was hij de vaste omroeper van ons Joost van Looijentoernooi.
Wie denkt dat Cor zijn voetbalinteresse zich beperkte tot WCR slaat de plank mis: ook bij de andere Albrandswaardse clubs was hij vaak bij wedstrijden aanwezig. Bijvoorbeeld op zaterdagochtend bij de wedstrijden van zijn kleinzoon in Poortugaal.
Als iemand bekend stond als kenner van de geschiedenis van WCR was dat Cor wel. Naast zijn bijdrage aan de jubileum- uitgaven van WCR hebben we ook genoten van het op de radio in 2016 ter gelegenheid van het 70-jarig bestaan van WCR uitgezonden radio-interview samen met zijn broer Frans. Waar Cor moeiteloos een aantal WCR-anekdotes opdiste.
Cor stond bekend als zeer kritisch maar ook recht door zee. Iedereen wist altijd wat hij aan Cor had. Zo kon Cor commentaar leveren op een in zijn ogen slecht acterende scheidsrechter,maar liet ook altijd eerlijk weten als een scheidsrechter naar zijn mening een goede wedstrijd floot.

Dat WCR een club is met een uniek sociaal, warm en persoonlijk karakter is voor een belangrijk deel te danken aan Cor.
WCR is hem veel dank verschuldigd voor al het goede wat hij voor de ‘geel-blauwen’ heeft gedaan.
En zal hem node missen!

Het bestuur van WCR

wcrterrein2

Share

8 thoughts on “WCR verliest wederom één van haar iconen

 1. Kinderen, naaste familie, leden van WCR en kennissen van Cor van Overbeek gecondoleerd en heel veel sterkte in deze verdrietige tijd.
  Cor was een echte WCR-man, in hart en nieren, in voor- en tegenspoed. De vereniging is dankbaar voor alles wat hij voor alle leden gedaan heeft.
  Menig lid is opgegroeid met deze man, in de jeugd en bij de senioren.
  Cor, rust in vrede.

 2. Bij sv Poortugaal is met verslagenheid kennis genomen van het overlijden van Cor van Overbeek.

  Wij hebben Cor gekend als een WCR icoon en als voetballiefhebber langs alle velden in de omgeving. Altijd betrokken, steeds bereid tot een praatje en een dolletje en in alle gevallen behulpzaam waar nodig.
  Rust zacht Cor, we gaan je missen.

  Familie en vrienden gecondoleerd en sterkte voor de komende tijd.
  Willibrordus Club Rhoon gecondoleerd met het verlies van een van de pilaren van jullie vereniging.

  Bestuur sv Poortugaal

 3. Wat een verschrikkelijk triest bericht bereikte mij met het bekend worden van het overlijden van Cor.
  Tijdens mijn (korte) periode bij WCR maar ook als medewerker van RTV Albrandswaard en als organisator van het RTV Albrandswaard Toernooi heb ik Cor leren kennen als iemand die altijd oprecht en goud eerlijk was. Een man ook met een klein hartje als het ging om persoonlijke zaken als familie, kinderen en mensen die een steuntje konden gebruken. Groot was zijn hart als het ging over “zijn” WCR.
  Zijn familie, vrienden en kennissen maar ook de club wens ik heel veel sterkte om het grote verlies te verwerken. Cor zal een grote leegte achterlaten die om tijd zal vragen om die te kunnen vullen.

 4. Had al gehoord, dat het niet goed ging, maar toch is het schrikken. Cor kende ik al jaren. Een fijn mens. Moge hij zijn rust vinden en wens familie en bekenden veel sterkte met dit verlies.
  Han Steenbeek, sv Charlois

 5. Bestuur Club van 50+ -RKSV WCR
  Naaste familie, kennissen en leden van WCR gecondoleerd met dit verlies en heel veel sterkte in deze verdrietige tijd.
  Toen ik in 1982 bij WCR ging voetballen was ‘’Ome Cor “onze wedstrijdsecretaris. Daarna heb ik als oud bestuurder veel met ome Cor te maken gehad. Puur sang een echte verenigings man met het Hart op de juiste plaats , had altijd zijn eigen mening, was kritisch en recht door zee en als we in zijn ogen iets verkeerds deden draaide hij er niet omheen en diende hij ons van repliek. Bij welk toernooi dan ook Cor was erbij om de helpende hand en medewerking te verlenen.
  Menig scheidsrechter in de wijde omtrek wist wie Cor van Overbeek was, sommige kwamen zelfs met knikkende knieen het Complex aan de Omloop op. Als het hem niet zinde gaf hij zijn mening . Toch kwamen velen bij WCR fluiten als Cor hierom vroeg. Had een schat van een ervaring en je moest van goeden huize en argumenten komen om hem over de streep te trekken. Alles in belang van ons Clubje WCR met een zeer klein hartje en erg behulpzaam.
  Cor wist bijna alle bijnamen van mensen uit Rhoon, heb hem menigmaal moeten vragen over wie dit het nu weer had. Hij kon bijna iedereen.

  Toen ik in oktober 2015 de nieuwe Club van 50 (+) wilde oprichten ging ik eerst ten rade bij Cor, niet alleen om alle adviezen en ervaring doch wilde hem er bij betrekken als secretaris. Dit vond hij ok en werd dan ook bij oprichting op 7 oktober 2015 secretaris van deze club. Cor had ook een voortrekkende rol om leden te verwerven.
  Cor, we wisten dat het de laatste tijd niet goed ging doch dan komt het toch hard aan als je zijn bericht van overlijden ontvangt.

  Cor bedankt voor al je steun en rust zacht,

  Namens Bestuur en Leden van de Club van 50+
  Voorzitter
  Jan Huizer

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.