February 28, 2020

Jeugdwedstrijden en –training Sv WCR, zaterdag 9 februari 2019,

Het is weer zo ver! Na een korte winterstop en de afgelaste wedstrijden van de afgelopen twee weekenden konden de jeugdspelers van WCR eindelijk weer hun voetbalkwaliteiten tonen in de afgewerkte competitiewedstrijden. Zo werden er op zaterdag 9 februari wedstrijden gespeeld door de JO9-1, JO8-1 en de JO7-1. Ook werd er voor de tweede keer na de winsterstop getraind door de mini-pupillen.

jeugd 9feb

Training mini-pupillen

De mini-pupillen waren, net als vorige training, goed vertegenwoordigd. Naast de goede opkomst hebben de trainers enorm genoten van het vertoonde voetbalspel. De toekomstige talenten van WCR hebben de training afgewerkt met veel speelplezier, wat een waardevolle toevoeging is aan het op spelenderwijs ontdekken van het voetbalspelletje. Er zijn veel mooie doelpunten en acties gemaakt én er zijn veel mooie passes gegeven. Het plezier en enthousiasme spatte er vanaf! Na afloop van de training konden de trainers niet anders dan tevreden zijn over de geleverde prestaties op het voetbalveld. Mini-pupillen; Ga zo door!

SC Botlek JO7-1-WCR JO7-1

In het begin van de wedstrijd ging het erg moeizaam voor de spelers van de JO7-1. Het waaide erg hard, waardoor de buitentemperatuur nog wat kouder aanvoelde. Mogelijk waren hierdoor de WCR-spelers nog niet helemaal bij de les, waardoor ze al snel tegen een 4-0 achterstand aankeken. Na de 4-0 ging WCR steeds beter voetballen, wat is terug te zien in de verdere scoreverloop van de eerste helft. Na een eigen doelpunt van Botlek wisten Jivin, Noah (2x) en Ryan door goed samenspel het net te vinden. Hiermee wist de JO7-1 de achterstand terug te brengen naar een 8-5 ruststand. Het begon steeds harder te waaien en na de rust hadden de WCR-spelers last van veel tegenwind. De bal waaide steeds weg en zelfs de spelers werden zo nu en dan door de wind omver geblazen. WCR had door deze aanhoudende wind moeite om de helft van de tegenstander te bereiken en gevaarlijk te kunnen worden. Botlek scoorde met windje-mee er aardig op los, waardoor de tussenstand ondertussen ver in de dubbele cijfers reikte. Gelukkig wist Finn, ondanks de harde tegenwind, nog een eretreffer van de tweede helft te maken. Uiteindelijk is het 23-6 geworden voor de club uit Spijkenisse. Er is nog genoeg werk aan de winkel, wat door de trainers wordt meegenomen naar volgende trainingen. Maar aan inzet heeft het in ieder geval niet gelegen, want de JO7-spelers hebben tot de laatste minuut voor iedere meter geknokt. Goed gedaan!

 

WCR JO8-1-OVV JO8-2

WCR JO8-1 heeft zaterdag zijn eerste wedstrijd gespeeld en gewonnen in het 6 tegen 6 format, met grotere pupillengoals. In de eerste helft hadden de spelers van de JO8-1 het beste van het spel. Er werd goed gevoetbald, veel overgepast, wat resulteerde in een aantal mooie voetbal-goals. De WCR-spelers toonden aan weer erg veel zin te hebben in de competitiewedstrijden, volgens sommige spelers leek de winsterstop wel maanden te duren. Deze motivatie hebben de WCR-spelers gebruikt om met veel strijd en passie de tegenstander te bestormen. Met deze strijdlust en passie wisten de JO8-1 spelers in de eerste helft te overtuigen, waardoor ze met een 7-2 voorsprong de kleedkamer opzochten voor de rust. Het tweede bedrijf verliep wat moeizamer voor de spelers van WCR. Beide ploegen stonden defensief erg sterk, waardoor er een stuk minder spektakel was in de tweede helft ten opzichte van de eerste helft. Een aantal keer ontbrak het bij WCR aan de eindpass, waardoor ze de voorsprong verder hadden kunnen uitbreiden. WCR wist in de tweede helft niet meer te scoren, maar kreeg nog wel een doelpunt tegen. In de eerste helft werd het dus 7-2 voor WCR JO8-1, maar de tweede helft is met 1-0 verloren gegaan. Dit resulteert in een eindstand van 7-3. De spelers van JO8-1 zijn goed de winsterstop uitgekomen en hopelijk kunnen ze deze lijn doortrekken naar de volgende competitiewedstrijd. Volgende week zaterdag zullen de spelers van WCR het in eigen huis opnemen tegen SHO JO8-3.

 

Overmaas JO9-4-WCR JO9-1 

Ook de JO9-1 van Sv WCR heeft vandaag zijn eerste wedstrijd na de winterstop gespeeld, en een spannende pot dat dat was … WCR kwam goed uit de startblokken en al snel stond de JO9-1 op een comfortabele 0-2 voorsprong door twee uitstekende doelpunten van Yanniek. Er leek geen vuiltje aan de lucht, maar een paar minuten voor rust sloeg Overmaas toe en maakte de aansluitingstreffer: 1-2. Na de rust waren het de Overmaas-spelers die goed uit de startblokken kwamen en ze wisten vrijwel direct de stand weer gelijk te trekken; 2-2. De spelers van WCR realiseerden zich dat het geen gemakkelijk potje zou worden en dat alles op alles gegeven moest worden om bij Overmaas een goed resultaat te behalen. De JO9-1 werd sterker, waardoor er veel kansen voor WCR ontstonden. In 5 minuten tijd, na de 2-2, toonde Yanniek wederom aan hoe scherp hij was voor het doel van de tegenstander. In deze 5 minuten maakte hij namelijk de 2-3, 2-4 en de 2-5! Yanniek toonde aan volledig ‘on fire’ te zijn. Nadat Overmaas de 3-5 had gemaakt, besliste WCR de wedstrijd door doelpunten van Jesse en Damir; 3-7. Ook de spelers van de JO9-1 zijn dus goed uit de winterstop gekomen. Kunnen ze dit volgende week een vervolg geven tegen de Egelantier Boys JO9-1?

 

Edwin Reedijk,

Jeugdtrainer Sv WCR

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.