March 26, 2023

Jeugdwedstrijden Sv WCR, zaterdag 9 maart 2019,

Ook dit weekend hebben de jeugdteams weer competitiewedstrijden afgewerkt en is er weer veel gescoord. In dit verslag is te lezen hoe onze jeugd het er vanaf heeft gebracht bij deze wedstrijden. Ditmaal zoomen we in op de thuiswedstrijd WCR JO8-1 – Zuidland JO8-3.

De eerste kans van de wedstrijd was direct raak voor WCR. Zuidland kreeg de bal niet weggewerkt voor het doel, waardoor Jenoah raak kon schieten; 1-0. De 2-0 had een kopie kunnen zijn van het eerste doelpunt. Ook nu kon de verdediging de bal niet wegwerken en was het opnieuw Jenoah die het net vond. Niet veel later had Lars v/d Stoep, die na een mooie breedtepass van Amin één-op-één kwam te staan, de mogelijkheid op 3-0, maar de keeper van Zuidland wist knap de bal uit de korte hoek te keren. Wel werd het 3-0 door een mooi afstandsschot van Levi. 4-0 Werd het na een solo van Amin, die de hele verdediging te kijk zette met een mooie slalom. Door als team goed druk te zetten werd de 5-0 ingewijd, Matthijs kreeg de bal voor de voeten en schoot de bal keurig geplaatst in de hoek. Nadat Levi van afstand het doel wist te treffen, was het Samuel die het ook van afstand wilde proberen en schoot de bal hoog in het goal; 6-0. Na een aantal goede passes van Amin en Matthijs ontstonden grote kansen voor WCR, maar deze wisten geen doel te treffen mede door het goede optreden van de Zuidland-goalie. Later kreeg Lars v/d Stoep de bal wel in de korte hoek na een lange bal op maat van Amin (7-0). In de laatste minuten van de eerste helft werd het nog 8-0, 9-0 en 10-0. Zo schoot Levi via de binnenkant van de paal in de verre hoek binnen. Jenoah wist met rechts hard raak te schieten en daarna heel beheerst met links.

In de tweede helft ging WCR verder waar het de eerste helft gebleven was, veel doelpunten maken. Een hard schot van Lars Eleveld kon nog net gekeerd worden door de keeper, maar de rebound van Amin was wel raak; 11-0. Na Levi en Samuel was het ook Jayden die met een afstandsschot het vijandelijk doel wist te treffen; 12-0. De 13de goal van de dag was van grote schoonheid, Matthijs gaf een hoge voorzet richting de tweede paal en Lars v/d Stoep wist de bal met een volley binnen te schieten. Amin zorgde voor de 14-0, nadat zijn eerste schot gepakt was, kon hij zelf de rebound binnentikken. Na het even verslappen van de aandacht aan de kant van WCR ontstonden een paar kansen voor de tegenpartij, wat resulteerde in de 14-1. Matthijs kreeg vervolgens drie kansen op een rij, waarvan twee maal op aangeven van Amin. Eenmaal kwam WCR met z’n drieën op de keeper af en schoot Matthijs de bal geplaatst in de hoek; 15-1. Andermaal Schoot Matthijs hard richting de verre kruising, die de keeper nog net naast kon tikken. Daarna kon Matthijs wel raak schieten na door goed druk te zetten de bal te hebben veroverd; 16-1. Levi besloot de eindstand van de wedstrijd op 17-1, na wederom een goede assist van Amin.

Andere uitslagen jeugdteams:

WCR JO7-1 – Rijnmond Hoogvliet Sport JO7-1;          0 – 11

SSS JO9-1 – WCR JO9-1;                                           2 – 20

Programma competitie jeugdteams:

Sv Poortugaal JO7-2 – WCR JO7-1, zaterdag 16 maart, 8.30 uur;

Flakkee JO8-1 – WCR JO8-1, zaterdag 16 maart, 9.15 uur;

WCR JO9-1 – RVVH JO9-6, zaterdag 16 maart, 9.00 uur.

Edwin Reedijk,

Jeugdtrainer Sv WCR

Share

One thought on “Jeugdwedstrijden Sv WCR, zaterdag 9 maart 2019,

 1. Ik las een heel goed geschreven verslag van de jeugd wedstrijd Jo-8.
  Prima goed een fijn leesbaar Edwin,
  Nu iemand die meer foto’s neemt en niet door het net he 🙂 🙂
  Sorry het is voor mij te vroeg, die tijd is geweest.
  Heel veel succes verder met de WCR-JEUGD,
  Gr.Aad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.