March 26, 2023

WCR 2 (zo) delft onderspit tegen koploper Excelsior ’20 2

RHOON – WCR 2 (zo) heeft afgelopen zondag in eigen huis de een 1-3 nederlaag geleden tegen Excelsior ’20 2. Daarmee werd tevens afstand gedaan van de (gedeelde) koppositie in de derde periode. Namens de ploeg van het succesvolle trainersduo Leendert Kraanen en Ronald van Buuren was het Wesley Zwaan die tekende voor de enige Rhoonse treffer.

This image has an empty alt attribute; its file name is IMG_3820.jpg

Klik HIER voor de complete reportage van Fotograaf Aad Kraaijenbrink

De technische staf werd dit weekend aangevuld door speler/assistent-trainer en vice-reserveaanvoerder Sven van Deelen. De steunpilaar en naar verluidt onmisbare schakel ontbrak uit voorzorg in de wedstrijdselectie, opdat hij fit aan zijn naderende bruiloft zou kunnen verschijnen. De Schiedamse bezoekers hadden het betere van het spel en ondanks het uitblijven van uitgespeelde kansen werd er met 0-2 gerust.

In de rust werd Robert Boer – net teruggekeerd van een kniekwetsuur – vervangen door Ferdi Lems, maar zelfs de multifunctionele aanvaller annex vleugelverdediger kon het tij niet keren. Nadat Excelsior ’20 uit een hoekschop op een riante 0-3 voorsprong kwam, leek het pleit beslecht.

Echter, diep in het tweede bedrijf schoot Wesley Zwaan een vrije trap fraai de verre hoek en brak het laatste kwartier aan; een beslissende fase in de wedstrijd waarin WCR 2 al vaak zo kenmerkend conditioneel de overhand heeft weten te nemen. Routinier Victor Ramos kon het achterin alleen af en stuurde collega-mandekker Erie van der Zwan naar voren. Hiermee werd de toch al kopsterke voorhoede bestaande uit Frank Weeda en Merwin ‘Kiki’ de Brito rijkelijk versterkt, maar tot rijpe doelkansen kwamen de gastheren nog amper.

Door de verliespartij dalen de Geel-Blauwen weer wat op de ranglijst en lijkt handhaving het hoogst haalbare voor dit seizoen.

Fabio LEENEN

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.