March 26, 2023

Historie

GESCHIEDENIS VAN W.C.R van 1946 t/m 1986

Opgericht vanuit de Katholieke Arbeiders Jeugd startte W.C.R. in 1946 in de zaterdagcompetitie.Het was in die dagen in Rhoon verboden te voetballen op zondag.Thuiswedstrijden werden gespeeld op het veld van V.V. Rhoon.Maar al snel kwam er een eigen ‘legendarische accommodatie’: ’ t Stort. Daar mocht wel op zondag gevoetbald worden.De kleedkamer was een oude paardenstal en water om te wassen kwam uit de haven.De kantine was een vrachtwagen van zand- en grindbedrijf Cor Heezen.Vanaf de klep werd verkocht.Later kwam er een ‘ echte’.Gebouwd van boomstammen, golfplaten en rietmatten.

historie1

De vermoedelijk oudste foto’s van W.C.R. elftallen

In de periode 1952-1953 werd W.C.R. een ‘echte’ sportvereniging.
Er kwam een een handbalafdeling. Na enige jaren verdween de handbalafdeling.
Wat bleef waren een aantal voetbal-handbal-huwelijken.
In het seizoen 1958-1959 verrees op ’t Stort een nieuwe kleedruimte met drie kranen en een toilet.
Ook de kantine werd vernieuwd.
Een gecostumeerde voetbalwedstrijd verhoogde de feestvreugde.

1962. Nieuwe W.C.R. activiteit. Een wandelvereniging en later een drumband en een majorettencorps. Ook het jaar waarbij donkere wolken zich opstapelden boven ’t Stort. ’t Stort moest worden verlaten.

De oplossing kwam na een competitie tussen gemeente bestuur en W.C.R.. Een doorbraak: In Rhoon mocht op zondag gevoetbald worden. V.V. Rhoon stak weer de helpende hand toe. Er kon weer worden gespeeld.

1963 was een goed jaar. W.C.R.-1, W.C.R.-2 en de A1 werden kampioen en er kwam verlichting.

historie2

historie3

Dag Rotterdamse Voetbal Bond !! Het kampioenschap!! W.C.R.-1 promoveerde naar de K.N.V.B.

Namen: Henk Nolte, Thijs Josee, Henk Panen, Henk Sterk, Gerrit Wijntjes, Koos Godijn, Henk Heezen, Leo Wijntjes, Jaap Nolte, Wim Maas, Cor van Overbeek, Piet Kranenburg, Wim Panen, Teun Moret, Martin Geeve.

historie5

In 1972 moest W.C.R. wederom verhuizen. Van de Zwaluwenlaan naar het sportveldencomplex “De Omloop” aan de Omloopseweg. Veel bouwen en ‘later’ verbouwen. Kantine, kleedkamers en sporthal.Compleet met sauna zelfs. Het resultaat was en is nog steeds gigantisch.

historie8

Damesvoetbal. Ooit begonnen als grap bij het 25-jarig jubileum. Nu uitgegroeid tot een volwaardig lid van de W.C.R.-familie.

historie6

In 1971 begon W.C.R. met judo. In 1976-1977 werd de afdeling officieel. Sporthal werd dojo. De judo-afdeling bleek een succes. Ipon.

historie7

historie10

Bekende gezichten bij W.C.R. Willem van Hanegem, Nico Jansen

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.